Limitless

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Limitless
(Limitless)
Genre Thriller
Regissör Neil Burger
Producent Leslie Dixon
Ryan Kavanaugh
Scott Kroopf
Manus Leslie Dixon
Baserad på The Dark Fields av
Alan Glynn
Skådespelare Bradley Cooper
Abbie Cornish
Robert De Niro
Originalmusik Paul Leonard-Morgan
Fotograf Jo Willems
Klippning Tracy Adams
Naomi Geraghty
Produktionsbolag Relativity Media
Virgin Produced
Rogue
Many Rivers Productions
Boy of the Year
Intermedia
Distribution Relativity Media
Premiär
8 mars 2011 (2011-03-08) (New York/USA)Speltid 105 minuter
Land  USA
Språk Engelska
Ryska
Italienska
Mandarin
Franska
Budget $27 miljoner[1]
Intäkter $145 526 120[2]
IMDb SFDb

Limitless är en amerikansk thrillerfilm med Bradley Cooper, Abbie Cornish och Robert De Niro i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Edward "Eddie" Morra (Bradley Cooper) är en författare som bor i New York som nyligen har blivit dumpad av sin flickvän Lindy (Abbie Cornish). Utöver det har han missat deadlinen för att lämna in sin nya bok, som han inte ens har börjat på. En dag träffar Eddie på Vernon Gant (Johnny Whitworth), bror till sin ex-fru, Melissa Gant (Anna Friel). Vernon är en knarklangare och han erbjuder Eddie ett prov av en ny nootropikadrog, NZT-48, som hävdar att det har förmågan för människor att få tillgång till 100% av hjärnans förmåga, i motsats till det normala 20%. Eddie tar emot drogen, och mycket till sin förvåning, fungerar drogen och möjliggör för honom att skriva klart sin bok.

Eddie frågar Vernon efter mer droger och Vernon går med på detta mot att Eddie gör några ärenden åt honom. När Eddie kommer tillbaka till Vernon lägenhet finner han Vernon mördad och ringer genast polisen. Han misstänker att Vernon troligen dödades av någon som ville komma åt hans gömma av NZT, och han söker därför igenom Vernons lägenhet för att hitta det. Han finner gömman och en sedelbunt och använder den för att vända få ordning på sitt liv.

Han överger sin författarkarriär och börjar istället att handla med aktier med lånat kapital från en rysk gangster, Gennady. Eddie blir rik otroligt snabb och är snart anställd av den inflytelserika affärsmannen Carl Van Loon (Robert DeNiro). Eddie blir även tillsammans med Lindy igen. Samtidigt känner han att han är förföljd av en man i en brun kappa (Tomas Arana). Han börjar också använda mer och mer NZT, vilket börjar orsaka biverkningar som minnesluckor, hyperaktivitet och hjärtklappning.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Limitless regisserades av Neil Burger. Den baserades på 2001 års roman The Dark Fields av Alan Glynn med manus av Leslie Dixon. Filmen hade premiär den 18 mars 2011.[3]

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Kaufman, Amy (March 17, 2011). ”Movie Projector: Matthew McConaughey, Bradley Cooper and an alien battle for No. 1”. Los Angeles Times (Tribune Company). http://latimesblogs.latimes.com/entertainmentnewsbuzz/2011/03/movie-projector-paul-limitless-the-lincoln-lawyer.html. 
  2. ^ ”Limitless (2011)”. Box Office Mojo. http://boxofficemojo.com/movies/?id=darkfields.htm. Läst February 11, 2011. 
  3. ^ Schaefer, Stephen (March 9, 2011). ”'Limitless' bow reaches full potential”. Variety. http://www.variety.com/article/VR1118033648. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]