Lista över rollfigurer i The Walking Dead (TV-serie)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Den här listan är ofullständig, du kan hjälpa till genom att utöka den.

Detta är en lista över rollfigurer i TV-serien The Walking Dead. Den skapades av Frank Darabont och är baserad på serietidningen med samma namn av Robert Kirkman.

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Säsonger Antal avsnitt Status
Rick Grimes Andrew Lincoln 1,2,3,4 43 Vid liv
Rick Grimes är seriens centrala protagonist och en trogen ledare för en grupp av överlevare. Han är Loris make och Carl och Judiths far. Rick var vicesheriff i King's County, en liten stad i Georgia. Han blev i början av serien skjuten av förrymda brottslingar och hamnade i koma. När han vaknade upp i ett övergivet sjukhus insåg han att världen hade invaderats av zombies. När han hittar sin familj blir han automatiskt ledare för en grupp överlevare från Atlanta. Hans överväldigande behov av att göra det rätta och skydda dem som inte kan skydda sig själva kan dra bort honom från sin familj, vilket orsakar sprickor i hans äktenskap och i relationen med hans son. Hans frustration över att leda sin grupp och hålla dem i säkerhet förändrar honom gradvis till en mörkare karaktär.
Carl Grimes Chandler Riggs 1,2,3,4 40 Vid liv
Carl Grimes är Rick och Loris son och Judiths äldre bror.
Daryl Dixon Norman Reedus 1,2,3,4 38 Vid liv
Daryl Dixon är en sydlig antihjälte-liknande "redneck" med en tuff bakgrund och yngre bror till Merle. Han är expert på att söka i svåra fotspår och duktig på att jaga djur för att skaffa mat åt gruppen. Hans signaturvapen är ett armborst som visar sig vara mycket användbart då Daryl lätt kan döda zombies ganska ljudlöst och kan återanvända pilarna. Daryl var, som sin bror, i början av serien mycket våldsam med häftigt temperament men blev mer och mer vänlig när han kom bra överens med gruppen. Han är den mest allierade medlemmen i gruppen och fungerar som ledare så länge Rick är frånvarande.
Glenn Rhee Steven Yeun 1,2,3,4 38 Vid liv
Glenn Rhee är ett före detta pizzabud från Atlanta och han visar stor medkänsla och humanitet. Han får oftast utföra livsfarliga uppdrag eftersom han är snabbare och smidigare än andra. Han känner till en massa genvägar i Atlanta och har därför varit mycket till nytta för gruppen. I den andra säsongen utvecklar han ett passionerat förhållande med Maggie och i tredje säsongen friar han till henne. Han fungerar som ledare så länge Rick och Daryl är frånvarande. I säsong fyra blir han som många andra allvarligt sjuk och hamnar i karantän. Senare behandlades han med medicin men är hittills fortfarande svag.
Carol Peletier Melissa McBride 1,2,3,4 34 Vid liv
Carol Peletier är Sophias mor och Eds hustru. Hon har ett gott hjärta och är vänlig och lågmäld men kan ibland bli ödmjuk och ganska känslomässig. Hon var tidigare ett offer för sin missbrukande man Ed som ständigt misshandlade henne men hon fick mer styrka och självförtroende efter att han dog. I den andra säsongen var hon för det mesta sorgsen och djupt deprimerad då hennes dotter Sophia hade försvunnit och senare visade sig ha blivit en zombie. I den tredje säsongen blir Carol en mer pålitlig kämpe som nu kan ta vara på sig själv. Carol förvisades från gruppen av Rick när han fick klarhet över att hon bar ansvaret för Karen och Davids död. Efter störtandet av fängelset hittade hon till slut Tyreese, Lizzie och Mika i en skog.
Maggie Greene Lauren Cohan 2,3,4 32 Vid liv
Maggie Greene är Hershels dotter och Beths äldre halvsyster. Hon inledde en romantiskt relation med Glenn i den andra säsongen och blev hans fästmö i den tredje säsongen.
Hershel Greene Scott Wilson 2,3,4 31 Avliden
Hershel Greene är en religiös veterinär och far till Maggie och Beth. Han är mycket kunnig i medicin och jordbruk och är därför mycket värdefull för gruppen. Till en början såg Hershel zombierna som farliga men fortfarande behandlingsbara och lät därför Otis fånga in zombier och stänga in dem i hans lada istället för att döda dem, eftersom Hershel trodde på att ett botemedel skulle finnas en dag för zombierna. Men när Shane sköt mot en zombie, som inte dog utan fortfarande stod på sina ben, insåg Hershel att han hade fel och att ingen som en gång hade blivit en zombie skulle kunna komma tillbaka vid liv igen. Hershel anser att Rick är en trogen ledare men måste ibland konfrontera honom när det kommer till komplicerade beslut. Vid början av säsong tre var Rick tvungen att amputera Hershels ben efter att han blev biten av en zombie. Han överlevde bettet och fick därmed börja gå på kryckor tills han fick tag på ett konstgjort ben i säsong fyra. I mitten av säsong fyra kidnappades Hershel av Guvernören och blev senare halshuggen av honom med Michonnes katana.
Andrea Laurie Holden 1,2,3 31 Avliden
Andrea är Amys äldre syster. Hon är intelligent, försiktig och självständig. Andrea genomgår en betydande omvandling efter Amys död. I säsong 2 blir hon skickligare på att använda skjutvapen med hjälp av undervisning från Shane. När farmen blir invaderad av zombies råkar hon komma bort ifrån gruppen, tills hon blir räddad av Michonne. I säsong tre återträffar Andrea Merle, som för henne och Michonne till staden Woodbury. Där börjar hon en romantisk relation med Guvernören, stadens ledare. Men när Andrea får veta vad för slags typ Guvernören egentligen är försöker hon att återvända till Rick för att avslöja Guvernörens ondskefulla planer men han fångar in henne. Guvernören beordrar Milton att döda Andrea, som sitter fastspänd på en stol. Milton angriper Guvernören istället men blir själv dödligt sårad av honom. Guvernören låser in dem tillsammans i ett rum, för att låta Milton bli omvandlad till en zombie och sen låta honom döda Andrea. Rick, Michonne, Daryl och Tyreese hittar till slut Andrea, men hon hade redan blivit biten. Rick låter henne få skjuta sig själv med en tårfylld Michonne vid hennes sida.
Beth Greene Emily Kinney 2,3,4,5 31

Avliden

Beth Greene är Hershels yngsta dotter och Maggies yngre halvsyster.
Lori Grimes Sarah Wayne Callies 1,2,3 27 Avliden
Lori Grimes är Ricks fru och Carl och Judiths mor. Under tiden när hon trodde att Rick var död hade hon en affär med Shane. Hon dog under födelsen av Judith och Carl sköt henne i huvudet så hon inte skulle återkomma som zombie.
Michonne Danai Gurira 3,4 25 Vid liv
Michonne är en självständig och fyndig svärdsmästare.
Theodore "T-Dog" Douglas IronE Singleton 1,2,3 20 Avliden
Theodore "T-Dog" Douglas är muskulös men ibland klumpig och saknar sunt förnuft. I fängelset, när han höll på med att stänga en grind, blev han biten av en zombie och offrar senare sitt liv för att rädda livet på Carol.
Shane Walsh Jon Bernthal 1,2 19 Avliden
Shane Walsh är Ricks polispartner och bästa vän sen lång tid. Efter att Rick hamnade i koma och zombieapokalypsen framträdde trodde Shane att Ricks liv var över, därför lämnade han honom på sjukhuset. Shane räddar Ricks familj och blir ledare för en grupp av andra överlevande från Atlanta. Han inleder även en romantisk affär med Ricks fru, Lori. När Rick visar sig vara vid liv och återförenas med sin familj blir Shane avundsjuk på deras förhållande. Shane förlorar även sin ledarroll då gruppen ser upp mer till Rick än på honom. Shane försöker att mörda Rick för att få sitt ledarskap tillbaka då han anser att Rick inte tar de bästa besluten för sin grupp. Istället blir Shane dödad av Rick då han insåg vad Shane planerade att göra. Den zombiefierade Shane blir sedan skjuten av Carl.
Guvernören / Phillip Blake David Morrissey 3,4 18 Avliden
Guvernören, som har kallat sig för Phillip Blake och även Brian Heriot, är seriens huvudantagonist.
Dale Horvath Jeffrey DeMunn 1,2 16 Avliden
Dale Horvath är en äldre man och före detta bilförsäljare. Han är klok men ganska lättretlig och är inte rädd för att säga vad han tycker. Han finner sin vänskap med Andrea och Amy mycket ovärderlig, eftersom det minskar hans sorg över sin döda hustru. Han lyckades med att övertala Andrea att inte begå självmord genom att stanna kvar i smittskyddsinstitutet för dess självförstörelse. Dale gör vad han kan för att gruppen inte bara ska överleva utan även fortfarande vara civiliserad. Dale blev allvarligt skadad när han attackerades av en zombie och Daryl gjorde slut på hans lidande. Dales död fick gruppen att ändra på sin sammanhållning.
Merle Dixon Michael Rooker 1,2,3 14 Avliden
Merle Dixon är Daryls äldre bror, en sydlig rasist, kvinnohatare och missbrukare. När han attackerade en ur sin egen grupp blev han handfängslad av Rick på ett tak. Merle blev kvarlämnad när gruppen tvingades att fly, vilket ledde till att han var tvungen att såga av sin egen hand för att komma undan. Senare bosätter han sig i Woodbury och blir Guvernörens hantlangare. När Merle misslyckades med att döda Michonne tappade Guvernören förtroende för honom och uppmanade honom att döda sin egen bror, Daryl. Istället flyr Merle därifrån med sin bror och återförenades med Ricks grupp. Men Merle stannar inte kvar länge utan ger sig av för att döda Guvernören, men blir själv skjuten av honom. En zombiefierad Merle hittas av Daryl, som tårfylld dödar honom.
Tyreese Chad L. Coleman 3,4 13 Avliden
Tyreese var ledaren över en grupp som inkluderade hans syster Sasha och Allens familj. Hans grupp sökte efter skydd i fängelset men kördes iväg av Rick. Senare hittade hans grupp staden Woodbury, där de bosatte sig. Tyreese och Sasha blev portvakter men de misstänkte redan någonting ont om Guvernören. De vägrade att delta i attacken mot fängelset. Efter att Guvernören flydde övergick Tyreese och Sasha till Ricks grupp och de flyttade tillbaka in i fängelset. I fängelset hade Tyreese ett kärleksförhållande med Karen fram tills när han hittade henne mördad och uppbränd. Detta leder Tyreese till en våldsammare karaktär då han desperat vill få tag på den skyldige. När Guvernören återigen attackerar fängelset blir Tyreese räddad av de unga systrarna Lizzie och Mika och han flyr iväg med dem. Han räddar även livet på Ricks dotter Judith. Senare möter han och flickorna Carol och de blir lycklig förenade med varandra. Efter att Lizzie och Mika dog får Tyreese veta att det var Carol som stod bakom mordet på Karen. Han förlåter dock henne men säger också att han aldrig kommer att glömma det. I nuläget fortsätter Tyreese och Carol mot Terminus.
Sasha Sonequa Martin-Green 3,4 12 Vid liv
Sasha är Tyreeses yngre syster. I fängelset tillhörde hon dem som blev smittade av ett dödligt virus och hamnade i karantän. Hon blev senare frisk när hon fick medicin av Bob. När fängelset blev attackerat av Guvernören flydde hon med Maggie och Bob. I nuläget beger sig alla tre mot Terminus och hon tycks ha hamnat i en kärleksrelation med Bob.
Bob Stookey Lawrence Gilliard, Jr. 4 10 Avliden
Bob Stookey var en sjukvårdsman. Han blev en del av Ricks grupp när han hittades ensam av Daryl och Glenn i en skog i närheten av fängelset. Bob är självsäker men har svårt att hantera sitt alkoholproblem. När fängelset drabbades av ett dödligt virus begav sig Bob ut med Daryls grupp för att hitta medicin åt de drabbade. När de hittade medicin botade Bob många av de smittade i fängelset. När fängelset attackerades av Guvernören skadades Bob men han lyckades fly med Maggie och Sasha.

Övriga karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Atlanta folket[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Säsonger Antal avsnitt Status
Sophia Peletier Madison Lintz 1,2 8 Avliden
Sophia Peletier är dotter till Carol och Ed Peletier. I första avsnittet av säsong 2 jagades hon av zombier in i skogen och kom bort från gruppen. Gruppen sökte efter henne ända fram till mitten av säsongen då det visade sig att hon hade blivit en zombie och befann sig i Hershels lada hela tiden. En ångerfull Rick skjuter henne i huvudet och hon blir senare begravd på gården.
Jacqui Jeryl Prescott Sales 1,3 6 Avliden
Jacqui är en nära god vän till Jim. När hon fick reda på att smittskyddsinstitutet inte hade något botemedel förlorade hon hoppet och valde att stanna kvar med Dr. Edwin Jenner för att dö av byggnadens självförstörelse. I tredje säsongen får man höra hennes röst när Rick pratar i en telefon.
Amy Emma Bell 1,3 6 Avliden
Amy är Andreas yngre syster. Hon blev allvarligt skadad under zombieattacken vid lägret och dog av blodförlust. Vid stunden när hon återkom som zombie sköts hon i huvudet av en tårfylld Andrea. I tredje säsongen får man höra hennes röst när Rick pratar i en telefon.
Jim Andrew Rothenberg 1,3 5 Odöd
Jim är mekaniker. Under zombieattacken vid lägret blev han biten men sa ingenting till gruppen förrän Jacqui upptäckte hans skada. Effekten av bettet försvagade Jim och gav honom hög feber. Han begärdes att bli kvarlämnad under ett träd då han accepterade sitt öde. Han vägrade att låta sig dödas av någon ur gruppen och valde att bli förvandlad. I tredje säsongen får man höra hans röst när Rick pratar i en telefon.
Morales Juan Gabriel Pareja 1 4 Okänd
Morales är make till Miranda samt far till Eliza och Louis. Morales och hans familj valde att skilja sig ifrån Ricks grupp för att hitta sina släktingar i Alabama medan Ricks grupp åkte iväg till smittskyddsinstitutet. Morales och hans familj har aldrig setts till igen.
Ed Peletier Adam Minarovich 1,2 4 Avliden
Här kan info läggas till
Morgan Jones Lennie James 1,2,5 2 Vid liv
Morgan Jones hittar tillsammans med sin son Duane Rick Grimes utanför Ricks hus. Rick var illa tilltygad av hans sjukhusbesök, men Morgan tog hand om Ricks sår. Rick gengäldade detta genom att låsa upp badrummet på polishuset och lät Morgan och Duane ta en varsin varmdush. Rick utrustade även Morgan med ett snipergevär så att Morgan kunde skjuta sin "zombifierade" hustru. Rick lämnar Morgan och Duande med ett snipergevär och en walkie-Talkie, så att de kunde hålla kontakten. Kontakten bröts efter redan första dagen och dom sågs inte igen förs säsong fyra, då Rick, Michonne och Carl återvänder till deras hemstad för att hämta vapen i polishuset. Eftersom Morgan inte kände igen Rick försökte han döda Rick och hans son. Men Rick får Morgan att minnas. Morgan berättar att han inte kunde skjuta sin hustru förs det var försent. Morgans "zombifierade" hustru hade tagit en tugga av Duande och då hade Morgan skjutit hustrun och hans son.
Dr. Edwin Jenner Noah Emmerich 1 2 Avliden
Här kan info läggas till
Duane Jones Adrian Kali Turner 1 1 Avliden
Här kan info läggas till
Guillermo Neil Brown, Jr. 1 1 Okänd
Här kan info läggas till
Felipe Noel Gugliemi 1 1 Okänd
Här kan info läggas till

Hershels gård[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Patricia Jane McNeill Patricia is the wife of Otis and a resident at the Greene Family Farm. Patricia works alongside Hershel to treat Carl's and T-Dog's injuries. 11 Avliden
Jimmy James Allen McCune Jimmy is the deceased teenage boyfriend of Beth Greene. He resided at the Hershel's Farm in the aftermath of the apocalypse. 10 Avliden
Otis Pruitt Taylor Vince Otis is the ranch hand for Hershel Greene and his family, having worked on the farm for several years. 3 Avliden

Dave och Tonys grupp[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Randall Culver Michael Zegen Randall was a survivor in AMC's The Walking Dead. Randall had been traveling in a group with Dave, Tony, Sean, Nate, and Jane and around 30 other survivors, before being taken hostage by Rick's group. He was shot by Shane and the stabed in the head by Glenn as a walker. 4 Avliden
Dave Michael Raymond-James Dave is a survivor who had been traveling around for an unspecified amount of time since the outbreak began with Tony, Randall, Sean, Nate, Jane, and around 30 other survivors.

And he was shot to death in the bar by Rick.

2 Avliden
Tony Aaron Munoz Dave is a survivor who had been traveling around for an unspecified amount of time since the outbreak began with Tony, Randall, Sean, Nate, Jane, and around 30 other survivors.

And he was also shot by Rick at the bar.

2 Avliden
Nate Phillip DeNova Nate is a survivor who had been traveling around for an unspecified amount of time since the apocalypse began with Dave, Tony, Randall, Sean, Jane, and around 30 other survivors. He is only seen in the episode "Triggerfinger" of AMC's The Walking Dead. 1 Okänd
Sean Keedar Whittle Sean is a survivor who been had traveling around for an unspecified amount of time since the apocalypse began with Dave, Tony, Randall, Nate, Jane, and around 30 other survivors.

And he was shot by Hershel Greene, then devoured alive by walkers.

1 Avliden

Fångarna i fängelset[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Axel Lew Temple ' 8 Avliden
Oscar Vincent M. Ward ' 7 Avliden
Andrew Markice Moore ' 3 Avliden
Tomas Nick Gomez ' 2 Avliden
Big Tiny Theodus Crane ' 2 Avliden

Woodbury folket[redigera | redigera wikitext]

Soldater[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Ceasar Martinez Jose Pablo Cantillo ' 13 Avliden
Shumpert Travis Love ' 11 Avliden
Karen Melissa Ponzio ' 8 Avliden
Tim Lawrence Kao ' 3 Avliden
Paul E. Roger Mitchell ' 3 Avliden
Haley Alexa Nikolas ' 3 Avliden
Crowley Arther Bridgers ' 3 Avliden
Noah Parker Wierling ' 1 Avliden
Gargulio Dave Davis ' 1 Avliden

Civila[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Milton Mamet Dallas Roberts ' 10 Avliden
Mr. Jacobson Randy Ward ' 8 Avliden
Jeanette Sherry Richards ' 4 Avliden
Ms. McLeod Lucie O'Ferrall ' 4 Okänd
Eileen Meaghan Caddy ' 3 Okänd
Dr. Stevens Donzaleigh Abernathy ' 2 Avliden
Rowan Lindsay Abernathy ' 2 Okänd
Penny Blake Kylie Szymanski ' 2 Avliden

Tyreeses grupp[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Allen Daniel Thomas May ' 7 Avliden
Ben Tyler Chase ' 5 Avliden
Donna Cherie Dvorak ' 2 Avliden

Fängelsets nykomlingar[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Judith Grimes Adelaide och Eliza Cornwell ' 15 Vid liv
Lizzie Samuels Brighton Sharbino ' 7 Avliden
Luke Luke Donaldson ' 4 Avliden
Dr. Caleb Subramanian Sunkrish Bala ' 4 Avliden
Mika Samuels Kyla Kennedy ' 4 Avliden
Molly Kennedy Brice ' 3 Avliden
David Brandon Carroll ' 3 Avliden
Ryan Samuels Victor McCay ' 2 Avliden
Patrick Vincent Martella ' 2 Avliden
Julio Santiago Cirlio ' 2 Avliden
Chloe Jillian McLendon ' 2 Avliden
Zach Kyle Gallner ' 1 Avliden

Utanför fängelset[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Clara Kerry Condon ' 2 Vandöd
Löjtnant Welles Julio Cesar Cedillo ' 2 Vandöd
Ana Brina Palencia ' 1 Avliden
Sam Robin Lord Taylor ' 1 Okänd

Familjen Chambler[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Lilly Chambler Audrey Marie Anderson ' 3 Avliden
Tara Chambler Alanna Masterson ' 5 Vid liv
Meghan Chambler Meyrick Murphy ' 3 Avliden
David Chambler Danny Vinson ' 1 Avliden

Martinezs grupp[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Mitch Dolgen Kirk Acevedo ' 2 Avliden
Alisha Juliana Harkavy ' 2 Avliden
Pete Dolgen Enver Gjokaj ' 1 Vandöd

King County polisen[redigera | redigera wikitext]

Karaktär Skådespelare Beskrivning Antal avsnitt Status
Leon Basset Linds Edwards ' 2 Avliden
Lambert Kendell Jim R. Coleman ' 2 Okänd