Malldiskussion:Storkategori

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Sortering av underkategorier[redigera wikitext]

Jag undrade länge då Kategori:Sjöfartsstubbar inte fanns på sidan Kategori:Marinstubbar, tills jag såg det finstilta (nästa 200).

Jag misstänker att många med mig missar underkategorier som inte finns på den första sidan, vilket kan leda till underutnyttjade kategorier och dubblerade och underutnyttjade artiklar.

De artiklar som inte ryms på sidan är mer uppenbara, då en lång lista artiklar slutar mitt i alfabetet. I och för sig vore det mer naturligt att placera "(nästa 200)" här.

Det stora problemet är listan på underkategorier, som oftast är för kort för att man skall notera att den är bruten. "(nästa 200)" ger inte heller någon större vink, då underkategorierna inte är mer än ett fåtal.

Detta borde absolut ändras, men det verkar att vara icke-trivialt, så jag hoppas någon annan kan åta sig det. Hur det skall se ut på sidorna utöver den första tar jag inte ställning till, men den som gör ändringen får gärna fundera på det också.

--LPfi 15 januari 2009 kl. 11.11 (CET)[svara]

Det man kan göra är att flytta artiklarna till de underkategorier som finns, så att överkategorin innehåller högst 200 sidor och underkategorier. Om det inte finns lämpliga underkategorier och överkategorin ändå är för stor, så kan man sortera underkategorierna i början av överkategorin genom att skriva [[Kategori:Överkategorinamn| Underkategorinamn]] (lägg märke till mellanslaget). Se som exempel den här ändringen av Kategori:Sjöfartsstubbar, och jämför med hur underkategorierna nu sorteras på Kategori:Marinstubbar. /EnDumEn 15 januari 2009 kl. 15.44 (CET)[svara]