Malldiskussion:Stub

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

/Arkiv

Renderings-bug?[redigera wikitext]

Är det bara jag som har 1 cm horisontellt mellanrum mellan "fylla i mer" och "!"? Narym 18 september 2004 kl.10.31 (CEST)

Utöka texten[redigera wikitext]

Funderar på om det skulle vara en idé att utöka texten i stil med vad som fanns i Sverige-artikeln innan (inte ordagrant likadant, men något åt det hållet):

Visste du att det här är en wiki? Det betyder att du själv kan ändra i texten på sidorna om du hittar något fel eller tycker att något saknas. Tryck på "redigera den här sidan" (http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sverige&action=edit) högst upp så är du igång, ingen inloggning är nödvändig. Försök nu.

Tror det skulle vara en poäng eftersom folk kanske blir lite besvikna då de hoppats finna mer. Då kan det vara bra att ge lite info om vad wikipedia är och att alla kan redigera sidor. Vad tycker ni? Gunnar Larsson 11 april 2005 kl.19.01 (CEST)


Äldre diskussion[redigera wikitext]

Jag tycker att man tydligt borde särskilja det här meddelandet från den övriga artikeln. Som det är nu hamnar det lite hur som helst. Eftersom det ibland sitter högst upp i artiklarna och ibland längst ned bör man ha en linje både ovanför och under, så spelar placeringen mindre roll. Vad tycker ni?

Förslag till utformning:


Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!


Förslag 2:

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!


/Elinnea 22 juli 2004 kl.17.44 (CEST)

Förslag 2 tycker jag var ännu bättre, och snyggare. --Zaphod 22 juli 2004 kl.18.49 (CEST)
Röstar på förslag numero 2! :) Lamré 23 juli 2004 kl.03.05 (CEST)
Denna variant med en ruta är bra. Och den nedan utan "width" är ännu bättre. Kjell André 23 juli 2004 kl.09.20 (CEST)


Nu vill jag inte stjäla ditt åskväder, men jag föreslår en smärre modifikation på förslag 2: ta bort width:55%;. Här nedan har jag gjort det. Testa ändra storlek på webbläsarrutan till över 1200px och under 800px och jämför mellan de tu. Eller blir detta kanske konstigt i webbläsare som inte är IE? /Djonn 23 juli 2004 kl.04.18 (CEST)


Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!


Jag undrar varför vi egentligen har stubmallar?! Dels är det svårt att veta när de är OK att använda (se bl.a. Användardiskussion:Ean#msg:stub, dels är väl alla artiklar bara påbörjade? Motsatsen skulle ju vara nedanstående mall:
Denna artikel är fullständigt komplett. Du kan hjälpa Wikipedia genom låta den vara!


Jag vet att stubar finns på de andra wikipediorna också, och att det kanske är ett fenomen som vi inte själva råder över, men vi kanske skulle vara mer restriktiva i användningen av mallen. --Alers 23 juli 2004 kl.08.16 (CEST)

Är inte mallen en bra extra trigger att få folk att skriva något? Jag tycker vi har alldeles för många korta artiklar jämfört med exempelvis engelska Wikipedia. Men den med "fullständigt komplett" kanske skulle fungera ännu bättre?! ;-) // Kjell André 23 juli 2004 kl.09.20 (CEST)

--Alers 23 juli 2004 kl.11.09 (CEST)
Varför alltid vänsterjustera? Varför inte
Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!
Den fungerar (för mig) i olika fönsterstorlekar, och är IMO lite tydligare... \Mike 23 juli 2004 kl.11.24 (CEST)
Allra bäst kanske vore en serie skyltar:
  1. "Den här artikeln är knappt påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!"
  2. "Den här artikeln är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!"
  3. "Den här artikeln börjar nu bli fyllig. Du kan hjälpa Wikipedia genom att granska den."
  4. "Den här artikeln är utvald och/eller bättre än motsvarande artikel i NE. Diskutera gärna ändringar på artikelns diskussionssida innan du ändrar i artikeln."
På så vis kunde man slänga in en not i artikeln om att vi som kollektiv är medvetna om våra brister resp. goda sidor.
/ Mats Halldin 23 juli 2004 kl.12.28 (CEST)

Jag föredrar mallförslag nr. 1.

När man skall lägga till ett sådant meddelande kan förstås diskuteras, man kan ju nästan alltid skriva mer om ett ämne, men själv gör jag det när jag vet att det finns mer information som bör läggas till en artikel, information som jag inte har tillgänglig just då, inte kan verifiera just då eller inte hinner skriva ner just då.

För övrigt tycker jag att ett stubbmeddelande skall sitta i slutet av artikeln.

E.G. 23 juli 2004 kl.13.14 (CEST)


Obs att vi även kan använda {{bidrag saknas}}

/ RomanNose 25 juli 2004 kl.23.49 (CEST)

Kategori i stubmallen[redigera wikitext]

Jag startade ett test med att lägga till en kategori i stubmallen. Idén är hämtad från en:, men är dock modifierad. Jag vet inte hur det kommer at fungera, men tanken är att det ska bli någon sorts uppdelning på datum, om det nu funkar ;-) Väsk 25 juli 2004 kl.23.28 (CEST)

En test är väl OK, men hur värdefull är en ev. tillämpning av daterad kategori? / RomanNose 25 juli 2004 kl.23.52 (CEST)
En stubkategori kan väl inte göra annat än att komplicera verksamheten. Det är ju inte så att det finns arbetslösa wikipedianer, beroende på att flodvågor av folk sökt sig hit. En lista på stubbar får man sedan länge genom att kolla på mallsidan vilka sidor som länkar dit.
Rudolf 1922 26 juli 2004 kl.00.04 (CEST)
En smart lösning på ett litet problem. Man kan ju även använda http://sv.wikipedia.org/wiki/Special:Shortpages / RomanNose 26 juli 2004 kl.00.07 (CEST)



Tycker att den mindre är att föredra, den är tydlig, men diskret, stjäl ej så mkt uppmärksamhet från artikeln i sig. Jämförelse:

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!
Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa Wikipedia genom att fylla i mer!

Kanske kan man t.om göra den ännu kortare:

Denna artikel är bara påbörjad. Hjälp Wikipedia genom att fylla i mer!

eller

Artikeln är bara påbörjad. Fyll gärna i mer!

Håller med om att det nuvarande utseendet på Stubben bör ändras. Det sista exemplet här ovanför ger tillräckligt med upplysningar och är dessutom mest diskret! Lamré 3 augusti 2004 kl.07.59 (CEST)

stubbar kategoriseras ?[redigera wikitext]

Jag såg att Mall:stub innehåller följande: [[Kategori:Stubbar {{CURRENTYEAR}}-{{CURRENTMONTH}}]]

Var avsikten att dessa skulle expanderas till t.ex. [[Kategori:Stubbar 2004-08]], eller vad är meningen med kategoriseringen?

Om stubartiklar skulle kategoriseras så borde ju kategoriseringen vara statiskt och inte variera varje månad. Man borde kunna skriva [[Kategori:Stubbar {{subst:CURRENTYEAR}}-{{subst:CURRENTMONTH}}]] i mallen utan att det automatiskt expanderas? Kanske en feature-request som utvecklarna får implementera? :-)

Jag tog bort år-månad-hänvisningen i kategorin, eftersom vi numera använder den här mallen endast om det inte finns någon annan stubmall som passar. Och dessa övriga stubmallar har inte denna hänvisning till datum. /Zaphod 15 september 2005 kl.15.11 (CEST)

Uppmaning om andra språk[redigera wikitext]

Hej.
Jag försökte (innan jag kom att tänka på att detta kanske ska diskuteras först) ändra mallen till detta:



Bild:Wiki pusselbit.png Denna artikel är bara påbörjad. Hjälp Wikipedia genom att fylla i mer!
Förstår du ett andraspråk kan du se ”andra språk” längst ner till vänster på sidan.

Tycker det kan vara en ganska informativ text som kan vara många till hjälp.
Hur som helst så blev det nått fel och nu står jag med i historien men någon ändring blev det inte. Trycker jag på jämnför versioner får jag upp en ruta som säger att det är fel på mjukvaran.

MvH Andreas Åberg

Enligt historiken som jag ser den har du ändrat mallen två gånger, först till ovanstående och sedan tillbaka till den som var innan igen. Min första tanke när jag såg ditt förslag var att tanken är god, men att det säkert finns en massa stubbar som saknar interwiki-länkar. Då blir det kanske förvirrande att ha en uppmaning om att se "andra språk"? /ShineB ® 20 april 2005 kl.22.09 (CEST)
"Förstår du ett andraspråk kan du se "andra språk"" låter bara konstigt, särskilt som denna läggs på alla stubar, även de som inte har artiklar på andra språk. Tycker inte att man ska skriva "till vänster på sidan" eftersom språken ligger på olika ställen beroende på skin. Man kan se själv var de ligger istället. Elinnea 20 april 2005 kl.22.15 (CEST)
Jo det är nog sant som du säger. Hur som helst så tror jag att det kan vara bra att få ditt nån sån information. Wikipedia används ju förhoppnings av många personer som inte är speciellt vana vid datorer eller internet och jag tror det kan vara bra om man gör det så enkelt och pedagisikt som möjligt även för dom.
Kanske man kan göra "andra språk" rutan lite mer synlig och uppenbar istället?
Andreas 21 april 2005 kl.10.58 (CEST)
Grejen är alltså att om det inte finns några interwikilänkar, så finns det ingen ruta "andra språk". Det kommer då att stå på en massa stubsidor att man ska titta på något som inte finns. /ShineB ® 21 april 2005 kl.11.36 (CEST)
Jo jag förstår. Funderade på om man kan göra rutan "andra språk" mer uppenbar när den syns. Men det är ju förstås en annan disktussion. Kan någon hänvisa mig ditt det passar bättre att diskutera det?
Andreas 21 april 2005 kl.12.00 (CEST)
Det faller nog under programmering och teknisk utveckling. Jag tror Användare:E23 har någon länk på sin diskussionssida. /ShineB ® 21 april 2005 kl.12.05 (CEST)

Rutlös version[redigera wikitext]

Här är en version utan rutan, framtagen efter förslag vid bybrunnen om nytt stumpmeddelandeformat.


CÆSAR 8 oktober 2005 kl.14.46 (CEST)

Jag tycker vi kan ta bort länken till Wikipedia:Stumpartikel också, som StefanB föreslår på Bybrunnen./Nicke 8 oktober 2005 kl.14.51 (CEST)
Jag föredrar versionen ovan - den ser bäst ut rent stilmässigt och med mindre text så försvinner nästan meddelandet från sidan. Länken till Wikipedia:Stumpartikel kan gott vara kvar, vad vinner man på att ta bort den? /Slartibartfast 16 oktober 2005 kl.07.30 (CEST)

Ett annat förslag på en lite mindre version:


/Феникс 8 oktober 2005 kl.15.29 (CEST)

Undertecknad föredrar en lite större variant, för att den inte ska försvinna helt på sidan, men det får vi väl diskutera fram konsensus om. Inte både <small> och kursiv stil, dock, det är för diminutivt.
Mina förslag:


Jag föredrar också den större varianten, dock måste jag säga att meningen "Utöka den gärna!" ser lite konstig ut. Jag föreslår istället "Hjälp till genom att fylla i mer!". Se även Wikipedia:Avoid self-references. /Slartibartfast 16 oktober 2005 kl.07.30 (CEST)


CÆSAR 9 oktober 2005 kl.17.15 (CEST)
Artikeln har återställts till rut-version, med motiveringen att den inte bör flyta ihop med texten. Jag har minskat textstorleken, vilket IMO klart räcker för att den inte ska se ut som en del av texten. Jag har dock dessutom lagt till några blankrader ovanför, så det blir mellanrum mellan mallen och texten. Samma effekt kan iofs uppnår genom att lägga in tre blankrader ovanför mallen i själva artikeln. / Habj 28 oktober 2005 kl.19.53 (CEST)

Redigering av Mall:Stub[redigera wikitext]

När jag 14:52 endast skulle lägga till en blankrad i mallen för att den inte skulle flyta ihop med artikeltexten, lyckades jag tyvärr även ändra andra saker i den. My bad! Dock måste jag påpeka att Slartibartfasts ändring till en mall utan blankrader är egendomlig.  Torvindus    25 november 2005 kl.15.24 (CET)

Förslag till design[redigera wikitext]

Jag ändrade till designen som används i Mall:Musikstub som jag anser är bättre.

Denna artikel är bara påbörjad. Hjälp Wikipedia genom att fylla i mer!

Men sedan återställde Grillo till den gamla av någon anledning :-(
Super-Simon(talk) 29 november 2005 kl.20.10 (CET)

Det finns en lång diskussion om detta på Bybrunnen, högst upp. / Habj 29 november 2005 kl.20.17 (CET)
Vi hade det så förr. De flesta kom överens om att en mall utan ramar var att föredra, det finns idag båda typer, men i längden kommer troligen alla bytas till varianter utan ramar. Se som sagt diskussionen på bybrunnen. /Grillo 29 november 2005 kl.20.20 (CET)

Förslag: {{sect-stub}}[redigera wikitext]

Jag saknar en svensk motsvarighet till engelska wp's {{sect-stub}}. Vad sägs om att införa en sådan. Vad bör den i så fall heta? --Bensin 8 januari 2006 kl.20.02 (CET)

En motsvarighet finns på mall:bidrag saknas. /Fenix 8 januari 2006 kl.20.08 (CET)
Tack, Fenix! --Bensin 10 januari 2006 kl.14.48 (CET)

Nytt utseende[redigera wikitext]

Jag tycker den nurvarande stubben flyter för mycket in i själva artikeltexten och således ser mer ut som en del av artikeltexten än en mall. Mall:Klassiskstub, där texten är mindre, passar enligt mig bäst. Den nurvarande rutlös "stjäl" på något sätt uppmärksamhet. Om man nu anser att Mall:Klassiskstub har för liten text så kan man ju lägga in en linje istället, något Användare:Johnson la in 31 december 2005, men Lamré, förlåt Torvindus, verkade inte vara på något gott humör så han/hon återställde mallen (självklart utan motivering :) ). Eftersom mallen nu är låst har jag ingen möjlighet att ändra den men detta kanske bör man starta en ny omröstning.

Tycker även att texten "Denna artikel är bara påbörjad. Hjälp till genom att fylla i mer!" bör ändras till "Denna artikel är bara påbörjad. Hjälp gärna till genom att fylla i mer!" alternativt "Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att fylla i mer!". Man måste ju inte hjälpa till om man inte har något att lägga till.

201.252.64.113 11 januari 2006 kl.12.16 (CET)

Ny text[redigera wikitext]

Det behövs kanske ny text i den: Denna artikel är bara påbörjad än, om du kan något så kan du fylla i mer! 81.224.177.69 21 juli 2006 kl.11.32 1 januari 2001 kl. 00.00 (CET)(Signatur tillagd i efterhand av none.)[svara]

Kategorisering efter månad[redigera wikitext]

Finns det nagon anledning till varfor vi fortfarnade kategoriserar efter manad? Ar inte malet att stubbarna ska sorteras efter amne? Om sa ar fallet sa gor faktumet att de osorterade stubbarna just nu ar uppdelade i 4 kategorier det arbetet svarare. /Lokal_Profil 28 november 2006 kl. 14.42 (CET)[svara]

Det kan väl vara intressant att se vilka stubbar som inte ändrats på länge. Om du vill hitta stubbar inom ett visst ämne bland de osorterade stubbarna kan du använda verktyget catscan (t.ex. osorterade biologistubbar) /82.212.68.183 28 november 2006 kl. 15.10 (CET)[svara]
Inte for att just den sokningen var allt for nyttig ("Alla barnen" bl.a. hamnar till slut i den kategorin) men jag forstar. Hade missat att man kunde soka pa mallar saval som kategorier. /Lokal_Profil 28 november 2006 kl. 15.30 (CET)[svara]

Hjälp med stubbar?[redigera wikitext]

Hej!

Jag håller på med en egen wiki för en lajvförening jag är aktiv i. Vi har ganska många sidor som är stubbar. Problemet är att jag inte har någon koll på hur stubmallar fungerar. Finns det någon guide för hur man kodar stubmallar som här på wikipedia? eller finns det någon som hinner förklara?

Jättetacksam för svar!

--Scientia Vis (disk) 5 januari 2013 kl. 13.55 (CET)[svara]