Malldiskussion:Västra Finlands län

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Sastmola och Seinajoki[redigera wikitext]

En hastig blick föll på de här två namnen.

Det här är inte konsekvent. Antingen Merikarvia (var det väl?) i stället för Sastmola eller Östermyra i stället för Seinäjoki.

Sastmola är väl inte mer använt än Östermyra av den svenskspråkiga allmänheten?

Det finns säkert flera tveksamheter av det här slaget. /RaSten 18 maj 2005 kl.09.51 (CEST)

Län och landskap[redigera wikitext]

Jag drog upp en principdiskussion på Bybrunnen som kanske skulle föras här, men den berör ju de övriga fyra länen också. /RaSten 18 maj 2005 kl.10.16 (CEST)

Från Bybrunnen: Mallarna för Finlands län och landskap[redigera wikitext]

(Jag väljer att dra upp den här diskussionen här, fast den kanske skulle ha passat bättre på någon av de fem länens malldiskussion eller på Användardiskussion:MoRsE)

Eftersom kommunerna i de nya storlänen i Finland är så många, funderar jag på om man inte borde utnyttja det faktum att man 1997 ingjöt liv i landskapsbegreppet och gjorde landskapen mindre än de historiska landskapen samtidigt som länen blev större, och att landskapen defacto är en mellannivå (för rikssvenskar: de är ungefär som kommunförbund fast i fasta kombinationer).

Jag tror att det vore bättre att (som exempel) i Mall:Västra Finlands län lista landskapen inom länet, och sen i varje landskaps artiken ha en mall där kommunerna listas.

Ett alternativ (i mitt tycke sämre) kunde vara att i (för att fortsätta med samma exempel) Mall:Västra Finlands län dela upp listan över kommuner i en grupp per landskap. /RaSten 18 maj 2005 kl.10.35 (CEST)

Jag skall åtgärda det efter arbetet :) MoRsE 18 maj 2005 kl.10.30