Malmö FF 2015

Från Wikipedia
Malmö FF
Säsongen 2015
OrdförandeSverige Håkan Jeppsson
TränareNorge Åge Hareide
LagkaptenSverige Markus Rosenberg
ArenaSwedbank Stadion
Malmö IP (SC)
Allsvenskan5:a
Champions LeagueGruppspel
Svenska cupenKvartsfinal
Bäste målskyttLigan: Markus Rosenberg (11)
Sammanlagt: Markus Rosenberg (16)
Högsta publiksiffra22 337. VS. AIK 0–0
(9 april 2015, Allsvenskan)
Lägsta publiksiffra3646. VS. Jönköpings Södra 4–0
(7 mars 2015, Svenska cupen)

(Fler publiksiffror)
Publiksnitt17 332
(i Allsvenskan)
16 153
(i alla tävlingsmatcher)
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Tredjeställ

Säsongen 2015 var Malmö FF:s 106:e säsong, deras 80:e i Allsvenskan och deras 15:e raka säsong i ligan.
De tävlade i Allsvenskan, Svenska cupen och Champions League.

Sammanfattning[redigera | redigera wikitext]

Allsvenskan[redigera | redigera wikitext]

Ligasäsongen startar den 6 april 2015 och är planerad att avslutas 31 oktober 2015, det officiella matchprogrammet släpptes den 21 januari 2015[1].

Malmö FF kommer att starta säsongen med en bortamatch mot nykomlingarna GIF Sundsvall den 6 april. Klubbens första hemmamatch spelas den 9 april mot förra årets tredjeplatslag, AIK. Det kommer att finnas en månads sommaruppehåll i juni på grund av Sveriges deltagande i U21-Europamästerskapet 2015 i Tjeckien. Malmö FF kommer inte att spela ligamatcher mellan 7 juni och 5 juli, klubben kommer att spela sin sista ligamatch för säsongen hemma mot IFK Norrköping den 31 oktober.

Svenska Cupen[redigera | redigera wikitext]

Malmö FF kvalificerade sig för gruppspelet i svenska cupen 2014/2015 under 2014 års säsong genom att besegra IS Halmia med 2–1 efter förlängning på bortaplan. Gruppspelet lottades den 19 november 2014 och matcherna spelades mellan 22 februari och den 7 mars 2015, före starten av ligasäsongen.

Klubben blev lottad mot Jönköping Södra, Assyriska FF och Hudiksvalls FF. Malmö vann mot Assyriska relativt enkelt i öppningsmatchen på Malmö IP med 3–0. I den andra matchen åkte klubben till Hudiksvall vilka man besegrande med 5–0 den 28 februari. I den sista gruppspelsmatchen tog man emot Jönköping Södra, även den matchen spelades på Malmö IP, en match som slutade 4–0 till Malmö. Klubben slutade etta i sin grupp och var därför kvalificerade för kvartsfinal.

I kvartsfinalen som lottades den 9 mars ställdes man mot Örebro SK, Malmö var seedade i lottningen och hade hemmafördel av matchen, som spelades på Malmö IP den 14 mars. Klubben förlorade matchen med 0–1, och var därmed utslagna ur tävlingen.

I Svenska cupen 2015/2016 gick Malmö FF in i andra omgången, och lottades mot Götene IF. Matchen blev flyttad till den 8 november. Malmö vann matchen med 5–0.

Champions League[redigera | redigera wikitext]

Kvalspelet[redigera | redigera wikitext]

Malmö FF kvalificerade sig för kvalspel till Champions League 2015/2016 efter en förstaplats i Allsvenskan 2014.

Klubben gick in i kvalspelets andra omgång, där man fick möta det litauiska mästarlaget Žalgiris Vilnius. Det började med ett första mållöst möte på Swedbank Stadion onsdagen den 15 juli, där Malmö FF hade ett stort bollinnehav och dominerade matchen utan att lyckas få in något mål.

I returen, som spelades den 21 juli i Vilnius, hade MFF flera klara chanser och lyckades till slut få in ett mål av Anton Tinnerholm i den 55:e matchminuten. Detta visade sig sedan bli såväl matchens som omgångens enda mål, varför MFF gick vidare till kvalets tredje omgång. Matchen saknade dock inte dramatik i övrigt, alldeles i början på 2:a halvlek skadade sig MFF:s målvakt Zlatan Azinović så illa att han tvingades bryta matchen och ersattes av den blott 16-årige målvaktstalangen Marko Johansson. Johansson agerade dock lugnt och säkert och lyckades hålla nollan matchtiden ut.

I den tredje kvalomgången ställdes Malmö FF åter mot det österrikiska mästarlaget Red Bull Salzburg, som MFF hade slagit ut i playoffomgången året innan. Även denna gång började MFF på bortaplan i ett möte som påminde ganska mycket om det föregående mötet. Red Bull Salzburg satte högsta fart från början med tempostarkt presspel, men även Malmö FF stack upp med en del chanser, bland annat hade Markus Rosenberg en boll i mål som vinkades av för offside. 6 minuter in i den andra halvleken dundrade dock Andreas Ulmer in 1–0 för Salzburg, och i slutminuterna tilldelades österrikarna dessutom en omdiskuterad straff som innebar 2–0. Minuten därefter hade MFF en liknande straffsituation men domaren valde att inte blåsa.

I returen på Swedbank Stadion var förutsättningarna klara - MFF måste göra minst 3 mål för att gå vidare, och samtidigt inte släppa in något mål. Efter en jämn start tog Malmö initiativet i matchen och gjorde 1–0 redan i den 7:e minuten genom Nikola Đurđić, efter förarbete av Markus Rosenberg och Jo Inge Berget. I den 14:e matchminuten nickade sedan Rosenberg in 2–0 på hörna. Sedan följde en relativt jämn och kampfylld första halvlek där Red Bull Salzburg bl.a. ropade på straffspark men domaren valde att fria. I halvlekens slutskede gjorde så Vladimir Rodić 3–0 efter en tilltrasslad situation i österrikarnas straffområde, där Jo Inge Berget stressade sin försvarare till ett misstag och Rodić kunde rulla bollen i en tom bur.

I den andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka och MFF:s mittfältare Enoch Kofi Adu blev utvisad i den 63:e matchminuten efter att ha dragit på sig 2 gula kort. MFF lyckades dock stå emot anstormningen halvleken ut och vann därmed matchen, slog ut Red Bull Salzburg och tog sig vidare till playoff, den sista kvalomgången innan gruppspelet i Champions League 2015/2016.

I den sista playoffomgången lottades MFF mot Celtic från Glasgow, Skottland. I det första mötet på Celtic Park satte skottarna högsta fart från början och gjorde snabbt både 1–0 och 2–0 redan under de första 10 minuterna genom Leigh Griffiths respektive Nir Bitton. Efter denna chockstart kom Malmö FF sakta in i matchen även om Celtic fick halvlekens sista chans innan halvtid. I den andra halvleken dundrade dock Jo Inge Berget in MFF:s första mål i matchen efter en svepande långpass från Magnus Wolff Eikrem. Sedan gjorde dock Celtic 3–1 efter en tilltrasslad situation i MFF:s straffområde där Malmöförsvaret inte lyckats få undan bollen. Med matchens sista spark tryckte dock åter Jo Inge Berget in en boll i Celtics bur. Tobias Sana slog en hörna som nickades av Felipe Carvalho till Berget, som blixtsnabbt vände runt och sprätte upp bollen i nättaket.

Returen på Swedbank Stadion var till en början relativt jämn, där Celtic hade bollinnehavet men MFF de hetare chanserna. Men i den 23:e minuten nickade Markus Rosenberg in 1–0 till hemmalaget på en hörna slagen av Yoshimar Yotún. Sedan hade Celtic en boll i MFF:s mål efter en tilltrasslad situation men målet godkändes inte. Matchen var överlag en intensiv och relativt tuff tillställning, där MFF tilldelades tre gula kort och Celtic fem. I början av den andra halvleken nickade Felipe Carvalho, via ett Celtic-ben, in 2–0 efter en hörna slagen av Vladimir Rodić. Efter detta mattades Celtics energi av och när domaren blåste av matchen var så Malmö FF klara för gruppspel i Champions League 2015/2016.

Gruppspelet[redigera | redigera wikitext]

Vid lottningen den 27 augusti hamnade Malmö FF i Grupp A, tillsammans med Real Madrid (Spanien), Paris Saint-Germain (Frankrike) samt Sjachtar Donetsk (Ukraina).

I den första gruppspelsmatchen mötte MFF stjärnspäckade Paris Saint-GermainParc des Princes i Paris. Redan efter några minuter sprintade Ángel Di María ifrån ett högt stående MFF-försvar och placerade in bollen i Johan Wilands ena burgavel. Sedan följde en längre period med stort bollinnehav för PSG och där MFF hade svårt att hålla i bollen några längre perioder och få till ett organiserat anfallsspel. I den 61:a minuten nickade Edinson Cavani in 2–0 efter en passning från Zlatan Ibrahimović, vilket också blev matchens slutresultat.

I nästa match, som spelades på Swedbank Stadion i Malmö, mötte MFF världslaget Real Madrid. Trots att de sistnämnda saknade flera av sina ordinarie startspelare på grund av skador kunde de ta ledningen med knappa halvtimmen spelad. Efter en kontring nådde bollen en helt fristående Cristiano Ronaldo som enkelt kunde placera in 0–1. Efter detta höll dock MFF spelet väl uppe och skapade en del chanser, men fick Yoshimar Yotún utvisad med kvarten kvar att spela. I matchens slutminut kunde sedan en trängd Cristiano Ronaldo öka på till 0–2 från nära håll.

I den tredje omgången gästade det ukrainska storlaget Sjachtar Donetsk Swedbank Stadion. Efter att i matchinledningen ha etablerat ett lågt men kompakt försvarsspel jobbade sig MFF in i matchen och tog sedan ledningen i den 17 minuten genom Markus Rosenberg. Vikarierande vänsterbacken Pa Konate tog sig förbi 2 försvarare på offensiv vänsterkant, tunnlade en tredje motståndare och slog sedan in bollen snett-inåt-bakåt till en fri Rosenberg som säkert satte bollen i nät. Efter detta ökade Sjachtar Donetsk tempot rejält och med ett snabbt passningsspel skaffade de sig ett stort bollinnehav som, som mest, var uppe i 72–28. Matchbilden till trots hade gästerna väldigt svårt att komma till rena avslut på mål. Den andra halvleken blev jämnare, där MFF hade klara målchanser genom såväl Jo Inge Berget som Vladimir Rodić. Dessutom missade Nikola Đurđić en straff i den 55 minuten, men när slutsignalen ljöd hade MFF, trots stundtals stor dominans från gästerna, tagit sin första seger i Champions League 2015/2016.

I returmötet mot Sjachtar Donetsk, som på grund av inbördeskriget i Ukraina spelades i Lviv, var matchbilden densamma med stort bollinnehav för Sjachtar, men redan i inledningen av matchen fick MFF:s viktige mittfältare Oscar Lewicki bytas ut och bäras av planen efter att ha fått en kraftig hjärnskakning. Senare fick även Jo Inge Berget bytas ut på grund av skada. I den 29 minuten fick sedan Sjachtar utdelning efter att Johan Wiland dessförinnan gjort flera kvalificerade räddningar. 1–0 stod sig i paus, men redan i inledningen av den andra halvleken kom 2–0 på straff. Sedan gjorde Sjachtar även 3–0 och 4–0 innan matchen var över. I slutminuterna blev MFF:s Kári Árnason utvisad efter 2 gula kort.

I den femte omgången tog MFF emot Paris Saint-Germain hemma på Swedbank Stadion, en match som kommit att bli extra omtalad då det var Zlatan Ibrahimovićs första tävlingsmatch med ett klubblag i Malmö sedan han lämnade MFF sommaren 2001. Matchen avgjordes ganska tidigt, då först Adrien Rabiot helt omarkerad kunde nicka in 0–1 redan i den 3:e matchminuten och sedan Ángel Di María ökade på till 0–2 efter 14 minuter. MFF hade dock mer bollinnehav än i det föregående mötet i Paris och skapade också en del lägen, bland annat för Jo Inge Berget men i början av den andra halvleken gick PSG upp till 0–3 efter att Zlatan Ibrahimović placerat in bollen ur snäv vinkel. Markus Rosenberg fick sedan ett gyllene tillfälle att reducera till 1–3 på straff efter att Nikola Đurđić blivit fälld. Rosenberg slog dock bollen stenhårt i stolpen och mot slutskedet av matchen ökade PSG på till 0–4 och slutligen 0–5 mot tröttkörda MFF:are. Detta var Malmö FF:s dittills största förlust hemma sedan Swedbank Stadion invigdes 2009, och överhuvudtaget en av Malmö FF:s största förluster på hemmaplan någonsin.

I den sista gruppspelsmatchen väntade Real MadridSantiago Bernabéu i Madrid. Inför matchen hade MFF tunga avbräck i form av avstängningar på både Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson, och redan innan avspark hade Åge Hareide meddelat att han kommer att lämna sin post som huvudtränare i Malmö FF direkt efter matchen. I en träningsmatch veckan dessförinnan hade dessutom förstemålvakten Johan Wiland drabbats av en hjärnskakning, Wiland kunde dock till sist genomföra matchen iförd en speciell skyddshjälm. Real Madrid, anförda av superanfallet Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och James Rodríguez, visade dock ingen pardon och körde fullständigt över ett stillastående MFF och gjorde snabbt både 1–0 och 2–0. MFF försökte hålla i bollen, spela runt och upprätthöll matchen igenom ett bollinnehav på omkring 60-40 till hemmalagets fördel, men fick stora problem så fort man närmade sig motståndarnas straffområde och tappade där bollen väldigt snabbt. Istället gjorde Real 3–0 innan halvtidsvilan och i andra halvlek skenade det iväg rejält och målen haglade in bakom Johan Wiland. Ett fullständigt utspelat MFF förlorade till sist med hela 8–0, en av de största förlusterna någonsin i såväl Malmö FF:s som i Uefa Champions Leagues moderna historia. Matchen blev också Åge Hareides sista som huvudtränare för Malmö FF.

Viktiga händelser[redigera | redigera wikitext]

Klubb[redigera | redigera wikitext]

Säsongen 2015 blir Åge Hareides andra säsong med Malmö FF.
Swedbank Stadion är den tredje största stadion i Allsvenskan.

Personal[redigera | redigera wikitext]

Namn Roll
Norge Åge Hareide Huvudtränare
Sverige Olof Persson Assisterande tränare
England Ben Rosen Fitness-tränare
Sverige Jonnie Fedel Målvaktstränare
Sverige Wilner Registre Sjukgymnast
Sverige Pär Herbertsson Klubbläkare
Sverige Greger Andrijevski Klubbmassör
Sverige Sverker Fryklund Mental-tränare
Sverige Swidde Nilsson Materialförvaltare
Sverige Yksel Osmanovski U21 tränare
Sverige Mats Engqvist Huvudtränare juniorlag
Sverige Staffan Tapper Ungdomstalangs-tränare
Sverige Vito Stavljanin Head scout

Övrig info[redigera | redigera wikitext]

Ordförande Sverige Håkan Jeppsson
Verkställande direktör Sverige Niclas Carlnén
Sportchef Sverige Daniel Andersson
Stadion
(Kapacitet och mått)
Swedbank Stadion (24 000/105x70m)
Malmö IP (7 600/105x67) (SC)

Tävlingar[redigera | redigera wikitext]

Alla matchtider är enligt svensk tid. Spelas en match i en annan tidszon skrivs detta lands matchtid och eventuellt datum, om tidsskillnaden är så pass stor, inom parentes (t.ex. träningsmatcher i USA).

Sammanställning[redigera | redigera wikitext]

Tävling Startar Nuvarande
position
Slutgiltig
ställning
Första
matchen
Sista
matchen
Allsvenskan N/A Femma 6 april 2015 31 oktober 2015
Svenska Cupen Omgång 2 Kvartsfinalen 15 november 2014 14 mars 2015
Champions League Andra kvalomgången Gruppspelet 15 juli 2015

Allsvenskan[redigera | redigera wikitext]

Ligatabell[redigera | redigera wikitext]

 Denna tabell: visa  redigera 

Nr Lag S V O F GM IM MS P
1 IFK Norrköping 30 20 6 4 60 33 +27 66
2 IFK Göteborg 30 18 9 3 52 22 +30 63
3 AIK 30 18 7 5 54 34 +20 61
4 IF Elfsborg 30 16 7 7 59 42 +17 55
5 Malmö FF (RM) 30 15 9 6 54 34 +20 54
6 Djurgårdens IF 30 14 9 7 52 37 +15 51
7 BK Häcken 30 13 6 11 45 39 +6 45
8 Helsingborgs IF 30 11 4 15 43 45 −2 37
9 Örebro SK 30 9 10 11 36 50 −14 37
10 Gefle IF 30 10 6 14 35 50 −15 36
11 Hammarby IF (U) 30 8 9 13 35 39 −4 33
12 GIF Sundsvall (U) 30 9 5 16 34 52 −18 32
13 Kalmar FF 30 8 7 15 31 42 −11 31
14 Falkenbergs FF Kvar i ligan efter kvalspel 30 7 4 19 38 56 −18 25
15 Halmstads BK 30 4 9 17 21 44 −23 21
16 Åtvidabergs FF 30 2 9 19 25 55 −30 15

Sammanställning av resultat[redigera | redigera wikitext]

SM V O F GM IN MS P
Hemma 15 9 4 2 30 16 +14 31
Borta 6 5 4 23 18 +5 23
Totalt 30 15 9 6 54 34 +20 54

Resultat efter omgång[redigera | redigera wikitext]

Omgång123456789101112131415161718192021222324252627282930
SpelplatsBHBHBHHBHBHBHBHBHBHHBBHBHBBHBH
ResultatVOVVOVVOFFVVOFOOVOVVFVOVVOFVVF
Position142221124542456556655555455545

Matcher[redigera | redigera wikitext]

Svenska Cupen[redigera | redigera wikitext]

2014/2015[redigera | redigera wikitext]

Turneringen fortsatte från 2014 års säsong
Gruppspel[redigera | redigera wikitext]

Poängtabell

Nr Lag ( visa ) S V O F GM IM MS P
1 Malmö FF 3 3 0 0 12 0 +12 9
2 Jönköpings Södra 3 2 0 1 6 5 +1 6
3 Assyriska FF 3 1 0 2 3 6 −3 3
4 Hudiksvalls FF 3 0 0 3 2 12 −10 0
Hemma \ Borta AFF HFF JS MFF
Assyriska FF 3–1
Hudiksvalls FF 1–4 0–5
Jönköpings Södra 2–0
Malmö FF 3–0 4–0

Matcher

Utslagningsmatcher[redigera | redigera wikitext]

2015/2016[redigera | redigera wikitext]

Champions League 2015/2016[redigera | redigera wikitext]

Kvalomgångar[redigera | redigera wikitext]

Andra kvalomgången[redigera | redigera wikitext]
Tredje kvalomgången[redigera | redigera wikitext]
Play-off[redigera | redigera wikitext]

Gruppspel[redigera | redigera wikitext]

Tabell[redigera | redigera wikitext]
Färger i grupptabellen
Går vidare till åttondelsfinal
Går till Europa League sextondelsfinal
Nr
Lag
S V O F GM IM MS P
1 Spanien Real Madrid 6 5 1 0 19 3 +16 16
2 Frankrike Paris Saint-Germain 6 4 1 1 12 1 +11 13
3 Ukraina Sjachtar Donetsk 6 1 0 5 7 14 −7 3
4 Sverige Malmö FF 6 1 0 5 1 21 −20 3
Hemma \ Borta Sverige Frankrike Spanien Ukraina
Malmö FF Sverige 0–5 0–2 1–0
Paris Saint-Germain Frankrike 2–0 0–0 2–0
Real Madrid Spanien 8–0 1–0 4–0
Sjachtar Donetsk Ukraina 4–0 0–3 3–4
Resultat efter omgång[redigera | redigera wikitext]
Omgång 1 2 3 4 5 6
Arena B H H B H B
Resultat F F V F F F
Position 3 3 3 4 4 4

Källa: se nedanför
Arena: B = Borta; H = Hemma. Resultat: O = Oavgjort; F = Förlust; V = Vinst;

Matcher[redigera | redigera wikitext]

Övriga matcher[redigera | redigera wikitext]

Träningsmatcher[redigera | redigera wikitext]

Publiksiffror[redigera | redigera wikitext]

Högsta respektive lägsta publiksiffrorna per matchtyp.

Matchtyp Datum Resultat Motstånd Ort Arena Publik
Högsta publiksiffrorna
SC 22 februari 2015 Malmö FF Sverige 3 – 0 Sverige Assyriska FF Malmö Malmö IP &&&&&&&&&&&05560.&&&&&05 560
AS 9 april 2015 0 – 0 Sverige AIK Swedbank Stadion &&&&&&&&&&022337.&&&&&022 337
CL 25 augusti 2015 2 – 0 Skottland Celtic &&&&&&&&&&020500.&&&&&020 500
30 september 2015 0 – 2 Spanien Real Madrid &&&&&&&&&&020500.&&&&&020 500
21 oktober 2015 1 – 0 Ukraina Sjachtar Donetsk &&&&&&&&&&020500.&&&&&020 500
25 november 2015 0 – 5 Frankrike Paris Saint-Germain &&&&&&&&&&020500.&&&&&020 500
Lägsta publiksiffrorna
SC 7 mars 2015 Malmö FF Sverige 4 – 0 Sverige Jönköpings Södra Malmö Malmö IP &&&&&&&&&&&03646.&&&&&03 646
AS 25 juli 2015 3 – 0 Sverige GIF Sundsvall Swedbank Stadion &&&&&&&&&&012437.&&&&&012 437
CL 15 juli 2015 0 – 0 Litauen Žalgiris Vilnius &&&&&&&&&&012862.&&&&&012 862

TM = Träningsmatch, SC = Svenska cupen, AS = Allsvenskan, CL = Champions League

Spelare[redigera | redigera wikitext]

Spelartruppen[redigera | redigera wikitext]

Nr Pos Namn Ålder Började Slutar Kom från Moderklubb Notering
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 MV Sverige Johan Wiland 43 2015 2017 Danmark FC Köpenhamn Rydboholms SK
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 FS Sverige Pa Konate 30 2013 2017 Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 FS Sverige Anton Tinnerholm 33 2014 2017 Åtvidabergs FF Brokinds IF
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 MF Sverige Erdal Rakip 28 2013 2017 Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 MF Sverige Oscar Lewicki 31 2015 2017 BK Häcken Limhamns IF
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 MF Sverige Simon Kroon 30 2011 2015 Limhamns IF
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 MF Ghana Enoch Kofi Adu 33 2014 2017 Belgien Club Brugge Ghana Liberty Professionals
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 AF Sverige Markus Rosenberg 41 2014 2017 England West Bromwich Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 MF Sverige Guillermo Molins 35 2013 2016 Belgien Anderlecht Stora Harrie IF
&&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 AF Albanien Agon Mehmeti 34 2014 2017 Italien Palermo IFK Malmö
&&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 FS Peru Yoshimar Yotún 34 2015 2017 Peru Sporting Cristal Peru Academia Cantolao
&&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 MF Sverige Erik Andersson 26 2015 2017 Landskrona BoIS
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 MF Polen Paweł Cibicki 30 2013 2017 FC Malmö Nydala IF
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 MV Sverige Sixten Mohlin 28 2013 2018 Åhus HBK Kristianstads FF Utlånad till Kristianstads FF
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 FS Sverige Rasmus Bengtsson 37 2015 2019 Nederländerna Twente Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 FS Sverige Johan Hammar 30 2013 2016 England Everton Bunkeflo IF Utlånad till Fredrikstad FK Norge
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 MF Norge Magnus Wolff Eikrem 33 2015 2017 Wales Cardiff City Norge Molde FK
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 MF Serbien Vladimir Rodić 30 2015 2018 Serbien Rad Serbien Grafičar Belgrad
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 FS Island Kári Árnason 41 2015 2017 England Rotherham United Island Valur
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 MF Sverige Tobias Sana 34 2015 2018 Nederländerna Ajax Marieholms Boik
&&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 MF Norge Jo Inge Berget 33 2015 2017 Wales Cardiff City Norge FK Lyn
&&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 FS Turkiet Mahmut Özen 35 2014 2017 Mjällby AIF Stafsinge IF
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 FS Uruguay Felipe Carvalho 30 2015 2017 Uruguay Tacuarembó
&&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 FS Norge Andreas Vindheim 28 2015 2018 Norge SK Brann
&&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 MV Sverige Zlatan Azinović 36 2014 2015 Kalmar FF Persnäs AIF
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 AF Serbien Nikola Đurđić 38 2015 2015 Tyskland Augsburg Serbien Radnički Pirot Lån från Augsburg
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 MV Sverige Fredrik Andersson 35 2015 2016 Örgryte IS Skene IF
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 MV Sverige Marko Johansson 25 2015 2016 Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 FS Sverige Franz Brorsson 28 2015 2016 Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 MF Sverige Mattias Svanberg 16 2015 2016 Malmö FF
&&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 FS Sverige Alexander Blomqvist 29 2013 IFK Simrishamn Utlånad till IFK Värnamo
&&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 MF Sverige Piotr Johansson 29 2014 Skurups AIF Utlånad till Ängelholms FF
MF Sverige Amin Nazari 30 2011 2015 Malmö FF Utlånad till Fredrikstad FK Norge
MF Sverige Petar Petrović 28 2013 2017 Arlövs BI
AF Ghana Benjamin Fadi 29 2013 2016 Ghana Heart of Lions Utlånad till Mjällby AIF

Spelarstatistik[redigera | redigera wikitext]

Nummer Position Namn Allsvenskan 2015 Svenska Cupen 2014/15
Svenska Cupen 2015/16
Champions League 2015/16 Totalt
Matcher Mål Matcher Mål Matcher Mål Matcher Mål
1 MV Johan Wiland 14 0 1 0 10 0 25 0
2 FS Pa Konate 10 0 1 0 3 0 14 0
3 FS Anton Tinnerholm 28 0 5 1 12 1 45 2
5 MF Erdal Rakip 20 1 2 0 10 0 32 1
6 MF Oscar Lewicki 27 2 4 0 12 0 43 2
7 MF Simon Kroon 6 1 3 1 3 0 12 2
8 MF Enoch Kofi Adu 27 2 5 0 10 0 42 2
9 AF Markus Rosenberg 28 11 4 2 10 3 42 16
10 MF Guillermo Molins 7 0 0 0 0 0 7 0
11 AF Agon Mehmeti 15 2 3 1 4 0 22 3
13 FS Yoshimar Yotún 24 1 4 0 10 0 38 1
14 MF Erik Andersson 0 0 1 0 0 0 1 0
15 MF Paweł Cibicki 9 3 4 0 1 0 14 3
17 FS Rasmus Bengtsson 16 1 1 0 10 0 27 1
18 MF Petar Petrović 0 0 0 0 0 0 0 0
19 MF Magnus Wolff Eikrem 28 7 5 3 7 0 40 10
20 MF Vladimir Rodić 13 4 1 2 10 1 24 7
21 FS Kári Árnason 13 1 1 0 9 0 23 1
22 MF Tobias Sana 19 0 4 1 5 0 28 1
23 MF Jo Inge Berget 27 9 5 4 12 2 44 15
24 FS Mahmut Özen 0 0 0 0 0 0 0 0
25 FS Felipe Carvalho 11 2 0 0 7 0 18 2
26 FS Andreas Vindheim 10 0 0 0 1 0 11 0
27 MV Zlatan Azinović 3 0 0 0 2 0 5 0
28 AF Nikola Đurđić 12 5 0 0 10 1 22 6
29 MV Fredrik Andersson 0 0 1 0 0 0 1 0
30 MV Marko Johansson 0 0 0 0 1 0 1 0
31 FS Franz Brorsson 8 0 0 0 3 0 11 0
32 MF Mattias Svanberg 0 0 1 0 0 0 1 0
AF Teddy Bergqvist 0 0 0 0 0 0 0 0
Självmål[a] i.u. 0 i.u. 0 i.u. 1 i.u. 1
Spelare som lämnat klubben under säsongen
4 FS Filip Helander 12 0 4 1 0 0 16 1
21 FS Erik Johansson 13 2 4 0 0 0 17 2
25 MV Robin Olsen 13 0 4 0 0 0 17 0
  1. ^ Med självmål menas mål som gjorts för MFF, men inte av en MFF-spelare

Spelare in/ut[redigera | redigera wikitext]

In[redigera | redigera wikitext]

N P Namn Ålder Flyttar från Typ Transferfönster Slutar Övergångs-pris Källa
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 AF Sverige Alexander Nilsson 22 Trelleborgs FF Återvändande lån Vinter 2014 mff.se
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 AF Ghana Benjamin Fadi 19 IFK Värnamo Återvändande lån Vinter 2016 mff.se
AF Sverige Petter Thelin 19 Skellefteå FF Återvändande lån Vinter 2015 mff.se
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 FS Sverige Tobias Malm 22 Östersunds FK Återvändande lån Vinter 2014 mff.se
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 MF Sverige Petar Petrović 19 Serbien Radnički Niš Återvändande lån Vinter 2017 fotbolltransfers.com
&&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 MF Sverige Erik Andersson 17 Landskrona BoIS Övergång Vinter 2018 (~1.5MN SEK) mff.se
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 MF Sverige Oscar Lewicki 22 BK Häcken Bosman Vinter 2017 Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 FS Sverige Franz Brorsson 18 Ungdomssystemet Befordrad Vinter 2016 mff.se
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 MV Sverige Marko Johansson 16 Ungdomssystemet Befordrad Vinter 2016 mff.se
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 MF Sverige Tobias Sana 25 Nederländerna Ajax Övergång Vinter 2018 (~1.0MN SEK) [3] mff.se
&&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 MF Norge Jo Inge Berget 24 Wales Cardiff City Bosman Vinter 2017 Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 MF Norge Magnus Wolff Eikrem 24 Wales Cardiff City Bosman Vinter 2017 Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 FS Peru Yoshimar Yotún 24 Peru Sporting Cristal Bosman Vinter 2017 Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 FS Norge Andreas Vindheim 19 Norge SK Brann Övergång Vinter 2018 (~ 3.0MN SEK)[4] mff.se
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 FS Sverige Rasmus Bengtsson 28 Nederländerna Twente Övergång Vinter 2019 (~ 1.0MN SEK)[5] mff.se
24 FS Turkiet Mahmut Özen 26 Turkiet Kayseri Erciyesspor Återvändande lån Sommar 2017 mff.se
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 FS Island Kári Árnason 32 England Rotherham United Övergång Sommar 2017 Hemligt mff.se
MF Sverige Petar Petrović 19 IFK Värnamo Återvändande lån Sommar 2017 mff.se
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 MF Serbien Vladimir Rodić 21 Serbien Rad Övergång Sommar 2018 Hemligt mff.se
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 DF Uruguay Felipe Carvalho 21 Uruguay Tacuarembó Övergång Sommar 2017 Hemligt mff.se
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 AF Serbien Nikola Đurđić 29 Tyskland Augsburg Lån Sommar 2015 mff.se
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 MV Sverige Johan Wiland 34 Danmark FC Köpenhamn Övergång Sommar 2017 Hemligt mff.se
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 MV Sverige Fredrik Andersson 26 Örgryte IS Övergång Sommar 2016 Hemligt mff.se
&&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 MF Sverige Mattias Svanberg 16 Ungdomssystemet Befordrad Sommar 2016 mff.se
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 MV Sverige Sixten Mohlin 19 Västerås SK Återvändande lån Sommar 2018 mff.se

Ut[redigera | redigera wikitext]

N P Namn Ålder Flyttar till Typ Transferfönster Övergångs-pris Källa
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 FS Sverige Matias Concha 34 Slutar Slut på kontraktet Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 FS Sverige Tobias Malm 22 Lunds BK Slut på kontraktet Vinter Gratis fotbolltransfers.com
AF Sverige Petter Thelin 19 Kramfors-Alliansen Övergång Vinter Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 MF Sverige Simon Thern 22 Nederländerna Heerenveen Slut på kontraktet Vinter Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 FS Brasilien Ricardinho 30 Azerbajdzjan Gabala Slut på kontraktet Vinter Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 AF Sverige Magnus Eriksson 24 Kina Guizhou Renhe Övergång Vinter (~16.0MN SEK) [6] mff.se
&&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 MF Sverige Emil Forsberg 23 Tyskland RB Leipzig Övergång Vinter (~35.0MN SEK) [7] mff.se
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 MF Finland Markus Halsti 30 USA DC United Slut på kontraktet Vinter Gratis mff.se
&&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 DF Sverige Alexander Blomqvist 20 IFK Värnamo Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 AF Sverige Isaac Kiese Thelin 22 Frankrike Bordeaux Övergång Vinter (~38.5MN SEK) [8] fotbollskanalen.se
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 AF Ghana Benjamin Fadi 19 Mjällby AIF Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 MV Sverige Sixten Mohlin 19 Västerås SK Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 AF Sverige Alexander Nilsson 22 Malta Qormi Slut på kontraktet Vinter Gratis fotbollskanalen.se
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 MF Sverige Amin Nazari 21 Norge Fredrikstad FK Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 MF Sverige Johan Hammar 21 Norge Fredrikstad FK Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 MF Sverige Piotr Johansson 20 Ängelholms FF Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 MF Sverige Petar Petrović 19 IFK Värnamo Utlånad Vinter mff.se
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 MV Sverige Robin Olsen 25 Grekland PAOK Övergång Sommar (~5.0MN SEK) [9] mff.se
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 FS Sverige Erik Johansson 26 Belgien Gent Övergång Sommar (~20.0MN SEK) [10] mff.se
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 FS Sverige Filip Helander 22 Italien Hellas Verona Övergång Sommar (~9.0MN SEK) [11] mff.se
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 MV Sverige Sixten Mohlin 19 Kristianstads FF Utlånad Sommar mff.se

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/hela-spelprogrammet-spikat---sa-spelar-ditt-lag-i-allsvenskan/
  2. ^ https://twitter.com/Malmo_FF/status/664820332885340161
  3. ^ ”Sana får fyra miljoner - bara för att skriva på för MFF”. fotbollskanalen.se. Fotbollskanalen. 14 januari 2015. http://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/malmo-ff/sana-far-fyra-miljoner---bara-for-att-skriva-pa-for-mff/. Läst 14 januari 2015. 
  4. ^ ”Uppgifter: MFF värvar Andreas Vindheim”. expressen.se. Expressen. 11 mars 2015. http://www.expressen.se/kvp/sport/uppgifter-mff-varvar-andreas-vindheim/. Läst 11 mars 2015. 
  5. ^ ”"Malmö FF vill vinna titlar. Det lockar mig"”. expressen.se. Expressen. 25 mars 2015. http://www.expressen.se/kvp/sport/malmo-ff-vill-vinna-titlar-det-lockar-mig/. Läst 25 mars 2015. 
  6. ^ ”Magnus Erikssons agent bekräftar: "Vi flyger till Kina"”. fotbolltransfers.com. Fotbolltransfers. 11 december 2014. http://www.fotbolltransfers.com/site/news/47282. Läst 15 december 2014. 
  7. ^ ”Forsberg lämnar MFF- klar för Leipzig”. skanskan.se. Skånska Dagbladet. 7 januari 2015. Arkiverad från originalet den 8 januari 2015. https://web.archive.org/web/20150108000529/http://www.skanskan.se/article/20150107/SPORT/150109756/1004/-/emil-forsberg-allt-narmare-leipzig-. Läst 7 januari 2015. 
  8. ^ ”MFF accepterar storbudet på Kiese Thelin”. svt.se. Sveriges Television. 20 januari 2015. http://www.svt.se/sport/fotboll/mff-accepterar-storbud-pa-kiese-thelin. Läst 22 januari 2015. 
  9. ^ ”Robin Olsen klar för Paok”. sydsvenskan.se. Sydsvenskan. 1 juli 2015. Arkiverad från originalet den 2 juli 2015. https://web.archive.org/web/20150702214048/http://www.sydsvenskan.se/sport/robin-olsen-klar-for-paok/. Läst 1 juli 2015. 
  10. ^ ”AVSLÖJAR Malmös rekordaffär med storklubben – nu lämnar stjärnan”. fotbolldirekt.se. Fotbolldirekt. 7 juli 2015. Arkiverad från originalet den 10 juli 2015. https://web.archive.org/web/20150710103131/http://www.fotbolldirekt.se/2015/07/07/avslojar-malmos-rekordaffar-med-storklubben-nu-lamnar-stjarnan/. Läst 10 juli 2015. 
  11. ^ ”Så mycket får Malmö FF för Filip Helander”. expressen.se. 22 juli 2015. http://www.expressen.se/kvp/sport/sa-mycket-far-malmo-ff-for-filip-helander/. Läst 23 juli 2015.