Marie Avgeropoulos

Från Wikipedia
Marie Avgeropoulos
Marie Avgeropoulos på Comic-Con 2013.
Marie Avgeropoulos på Comic-Con 2013.
Född17 juni 1986 (37 år)
Thunder Bay, Ontario, Kanada
Utbildad vidLakehead University
Aktiva år2009-idag
IMDb SFDb

Marie Avgeropoulos, född i Thunder Bay, Ontario, är en kanadensisk skådespelerska och modell med grekiskt påbrå .

Hon slog igenom med rollen som Valli Wooley i filmen I Love You, Beth Cooper. Sedan dess har hon medverkat i flera filmer och tv-roller: som Kirstie i Cult, som Kim Rhodes i Hunt to Kill, och i sci-fi-serien The 100 som Octavia Blake.[1][2]

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Efter att ha studerat "Broadcast Journalism" i två år i sin hemstad Thunder Bay, bestämde Avgeropoulos sig för att flytta till Europa. Några månader senare flyttade hon tillbaka till Kanada och bosatte sig i Vancouver. Avgeropoulos började att spela trummor när hon var 16 år gammal. En av hennes vänner bjöd in henne till en casting i Vancouver, som sökte trummisar. En talangagent såg hennes talang och bjöd in henne till att framträda i olika nationella reklamfilmer. Hon uppmärksammades av regissören Chris Columbus, som anlitade Avgeropoulos till att spela en roll i I Love You, Beth Cooper, som blev hennes första roll i en långfilm. Filmen gav henne möjligheter till att vara med i fler filmer & TV-serier.

År 2010, fick Avgeropoulos rollen som Kim Rhodes i filmen Hunt to Kill, som blev hennes riktiga break-out roll. Hon var sedan med i Golden Globes-nominerade filen 50/50, 2011.

Den amerikanska TV-kanalen The CW gav Avgeropoulos en roll som en av huvudpersonerna i sci-fi serien The 100. Den femte säsongen sänds i USA under 2018, och har blivit hennes mest framgångsrika roll hittills. Hon har även medverkat i "Tracers", en film med Taylor Lautner om parkour.

Referenser[redigera | redigera wikitext]