Martin Björk

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
För musikern, se Shooting John.
Martin Björk på filmpremiär av Jack Reacher i Filmstaden Sergel i Stockholm den 11 december 2012.

Martin Mikael Björk, född 7 november 1971 i Bålsta, är en svensk programledare i TV. Han tog studenten på skidgymnasiet i Sollefteå. Han har bland annat varit programledare för TV-programmen Fråga Olle, Temptation Island och Peking Express. Han har även varit konferencier för SM i Ung företagsamhet i Stockholm 2010.

Björk var från januari 2011 till december 2013 programledare för radio- och tv-programmet Vakna med NRJ. Detta leddes tillsammans med Jakob Öqvist och Izabella Fröberg.

Den 20 april berättade Martin Björk i Vakna-studion att han en gång i tiden haft en karriär som luftgitarrspelare och vunnit Luftgitarr-SM 1991 i Sollentuna tillsammans med en kompis inför tre till fyra tusen åskådare. I juryn satt bland annat Jan Guillou och Micke Dubois. Han var med redan 1988, och slutade då på en tredje plats. Året efter (1992) var det 10-årsjubileum för tävlingen och alla vinnare genom åren samlades. Björk och hans kompis hamnade då på andra plats.[källa behövs]

Martin Björk har ett eget klädesmärke som heter M.B. I sin kollektion hade han bland annat 2010 en vit T-shirt där Prins Daniels tal till Kronprinsessan Victoria prydde hela högersidan. T-shirten fanns bara i "limited edition", och auktionerades ut i Vakna med The Voice, pengarna gick även till välgörenhet.

Martin Björk är även DJ, senast i Göteborg.

Den 26:e januari släppte Martin Björk sin första singel, Ricochet. Låten är producerad av Jacob Stiernspetz tillsammans med Martin som medproducent. Musiken är skriven av Martin själv och texten är skriven av norska textförfattaren Chris Holsten som även framför sången. Ricochet har nått topplaceringar som #1 Itunes Topp 100, #3 P3's Digilistan. Inför releasen av låten genomförde Martin Björk en social media-kampanj tillsammans med byrån Socialminds. Under kampanjen utsatte Martin sig för näthat för att belysa ämnet kring nätmobbning vilket även är temat i både låttext och musikvideo.