Martin Björk

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
För musikern, se Shooting John.
Martin Björk på filmpremiär av Jack Reacher i Filmstaden Sergel i Stockholm den 11 december 2012.

Martin Mikael Björk, född 7 november 1971 i Bålsta, är en svensk programledare i TV. Han tog studenten på skidgymnasiet i Sollefteå. Han har bland annat varit programledare för TV-programmen Fråga Olle, Temptation Island och Peking Express. Han har även varit konferencier för SM i Ung företagsamhet i Stockholm 2010.

Björk var från januari 2011 till december 2013 programledare för radio- och tv-programmet Vakna med NRJ. Detta leddes tillsammans med Jakob Öqvist och Izabella Fröberg.

Den 20 april berättade Martin Björk i Vakna-studion att han en gång i tiden haft en karriär som luftgitarrspelare och vunnit Luftgitarr-SM 1991 i Sollentuna tillsammans med en kompis inför tre till fyra tusen åskådare. I juryn satt bland annat Jan Guillou och Micke Dubois. Han var med redan 1988, och slutade då på en tredje plats. Året efter (1992) var det 10-årsjubileum för tävlingen och alla vinnare genom åren samlades. Björk och hans kompis hamnade då på andra plats.[källa behövs]

Martin Björk har ett eget klädesmärke som heter M.B. I sin kollektion hade han bland annat 2010 en vit T-shirt där Prins Daniels tal till Kronprinsessan Victoria prydde hela högersidan. T-shirten fanns bara i "limited edition", och auktionerades ut i Vakna med The Voice, pengarna gick även till välgörenhet.

Martin Björk är även DJ, senast i Göteborg. http://backstagegbg.se/