Mega Man IV

Från Wikipedia
Mega Man IV
OriginaltitelRockman World 4
År1993
UtvecklareMinakuchi Engineering
UtgivareCapcom
Genreplattform, action
Antal spelare1
FormatGB
Medieformatkassett
Arbetslag
ProducentTokuro Fujiwara
MusikKouji Murata
Spelserie
SpelserieMega Man
FöregångareMega Man III
UppföljareMega Man V
Distribution
Europa1993
Japan29 oktober 1993
USAdecember 1993[1]
För NES-spelet, se Mega Man 4.

Mega Man IV, i Japan känt som Rockman World 4 (ロックマンワールド4 Rokkuman Wārudo Fō?), är ett Game Boy-spel utvecklat av Capcom.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En fridfull dag dyker Dr. Wily upp i en rymdfarkost. Han skickar iväg ett radiomeddelande som orsakar kaos på den årliga robotutställningen och skickar sedan ut åtta nybyggda ledarrobotar till olika delar av staden, vilket leder till förstörelse. Mega Man är dock en robot som motstått omprogrammeringssignalen. Mega Man besegrar ledarrobotarna och tar upp jakten på Dr. Wily, som för honom till en stor tank. Snart dyker roboten Ballade upp för att tillintetgöra Mega Man. Mega Man besegrar Ballade, och tar upp jakten på övriga fiender innan han återigen stöter på Ballade. Dr. Wily flyr dock snart till sin rymdstation.

Dr. Light utrustar Mega Mans kompanjon, den hundliknande roboten Rush, med förmågan att flyga genom rymden. Mega Man besegrar Dr. Wily, men misslyckas med att ta sig ut från den exploderande rymdstationen. Ballade dyker då upp och spränger själv, så att Mega Man kan fly genom ett hål i väggen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, 30 april 2014.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]