Metal Blade Records

Från Wikipedia
Metal Blade Records
Grundat1982
PlatsAgoura Hills, Kalifornien, USA
GrundareBrian Slagel
GenreMetal, hårdrock
WebbplatsOfficiell webbplats

Metal Blade Records är ett amerikanskt skivbolag, grundat 1981 av Brian Slagel, som ger ut metalskivor. Bolaget har bland annat gett ut alla utkomna album med Cannibal Corpse, Dies Iraes debutalbum och de fyra senaste albumen med As I Lay Dying.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Innan Brian Slagel startade Metal Blade jobbade han på dagarna hos Oz Records och på nätterna med sitt eget fanzine, The New Heavy Metal Revue. Brian Slagel var under sin ungdom trött på att se lokala metalband i Los Angeles bli ignorerade av de större skivbolagen, så han frågade ett par vänner bland skivdistributörerna om de var intresserade att sprida en samling av osignerade band om han satte ihop en sådan. Distributörerna svarade positivt på idén och Metal Blade Records bildades. Det var inte så enkelt, eftersom han jobbade sammanlagt 17 timmar om dagen med både Oz Records och Metal Blade, men Slagel satte ändå ihop de band som skulle pryda skivbolagets första skivsläpp, The New Heavy Metal Revue presents Metal Massacre. Metallica, Ratt och Black 'n' Blue var bara några av de lokala banden som finns med på skivan.

Brian Slagel och Metal Blade Records har haft en stor roll i att utveckla den amerikanska metalscenen. Sedan starten, 1982, har Metal Blade gett ut några av de mest inflytelserika och betydande metal-akterna såsom Slayer, Metallica, Cannibal Corpse, Gwar, Six Feet Under och King Diamond samtidigt som skivbolaget utvecklat nya akter som till exempel As I Lay Dying, The Red Chord och The Black Dahlia Murder.[1]

Artister[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Officiell webbplats

Referenser[redigera | redigera wikitext]