Miljonlotteriet

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Miljonlotteriet
Miljonlotteriets huvudkontor i Mölnlycke.
Org.nr 802001-5569
Huvudkontor Sverige Mölnlycke, Sverige
Nyckelpersoner Ludwig Alholt
Vd
Bransch Spelbolag
Produkter Lotteri
Bingo
Antal anställda 60 - December 2013
Historia
Grundat 1964
Struktur
Ägare IOGT-NTO - 100%
Övrigt
Webbplats [1]

Miljonlotteriet är ett svenskt lotteriföretag ägt av IOGT-NTO och bildat 1964. Överskottet går således till IOGT-NTO,[1] som arbetar mot de problem som alkohol och andra droger förorsakar i samhället. De senaste 10 åren har Miljonlotteriet bidragit med över 1,2 miljarder kronor. Förutom IOGT-NTO så tar även Ungdomens Nykterhetsförbund, IOGT-NTO:s Juniorförbund och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund del av överskottet från Miljonlotteriet.

Miljonlotteriet säljer skraplotter via prenumeration, i butik och online. Miljonlotteriet är i dag Sveriges näst största lotteri med cirka 250 000 unika kunder som prenumererar, handlar lotter i butik eller som spelar online. Totalt omsätter Miljonlotteriet drygt 500 miljoner kronor.

Hösten 2013 tog Miljonlotteriet över TV-programmet Pengarna på bordet på TV4 med Paolo Roberto som programledare. Miljonlotteriet har tidigare även arrangerat programmet Miljonlotteriet Lyckohjulet i TV3. Det sändes 2010 och Hans Wiklund och Hanna Graaf var programledare.

Miljonlotteriets ledstjärna är att vara spelaktören som är bäst på att skapa och förverkliga drömmar. Utmärkande för Miljonlotteriet är den stora vinstplanen med varuvinster. Miljonlotteriet har 60 anställda och huvudkontoret ligger i Mölnlycke.

Utbud[redigera | redigera wikitext]

Dessa är de olika typer av spel som Miljonlotteriet tillhandahåller:

Skraplotter[redigera | redigera wikitext]

Lotter som säljs antingen via prenumeration, online eller i butik. Dessa är Miljonlotteriet, Resan, Tjugan, Guldbingo, Weekend, Tjugan x4, Tiokronan, Tiokronan x4, Femkronan, Skattjakten och Pyramiden.

Bingo[redigera | redigera wikitext]

Miljonlotteriet bedriver onlinebaserad bingo och har ett 15-tal olika bingospel.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Om Miljonlotteriet, läst 25 maj 2013]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]