Mystery Men

Från Wikipedia
Mystery Men
(Mystery Men)
GenreKomedi
RegissörKinka Usher
ProducentLawrence Gordon, Lloyd Levin,
Mike Richardson
SkådespelareBen Stiller
Hank Azaria
William H. Macy
Paul Reubens
Janeane Garofalo
Kel Mitchell
Wes Studi
Greg Kinnear
Geoffrey Rush
Claire Forlani
Tom Waits
Eddie Izzard
Lena Olin
Ricky Jay
Louise Lasser
Artie Lange
OriginalmusikStephen Warbeck
ProduktionsbolagUniversal
Premiär1999
Speltid121 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

Mystery Men är en amerikansk komedifilm från 1999 i regi av Kinka Usher.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen handlar om Mystery Men - en grupp misslyckade superhjältar med superkrafter som inte imponerar. Gruppen består av Skyfflaren (William H. Macy), en familjefader och mästare i att hantera sin spade, Mr. Rasande (Ben Stiller), som försöker skrämma sina motståndare med raseriutbrott, och Blå Rajan - bestickmästaren (Hank Azaria), en morsgris som kastar gafflar. Senare i filmen får gruppen förstärkning av de lika mediokra hjältarna Osynlige Pojken (Kel Mitchell), Mjälten (Paul Reubens), Bowlaren (Janeane Garofalo) och Sfinxen (Wes Studi).

I Champion City - en futuristisk stad i serietidningsstil - upprätthåller den äkta superhjälten Kapten Fantastisk (Greg Kinnear) lag och ordning. Men han blir tillfångatagen av superskurken Casanova Frankenstein (Geoffrey Rush) och hans medhjälpare Dr. Anabel Leek (Lena Olin). Casanova Frankenstein planerar att utplåna hela Champion City.

De enda som vet vad som håller på att hända, och de enda som har åtminstone en liten chans att stoppa det, är Mystery Men. De hottar upp sin utrustning, bland annat med en uppsättning komiska vapen som den excentriske Doc Heller (Tom Waits) uppfunnit, och ger sig in i strid med Casanova Frankenstein och alla hans skurkkompisar, exempelvis Discogänget - som alltid kör lite discogester och danssteg medan de slåss.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]