Openbravo

Från Wikipedia

Openbravo är ett kommersiellt öppen källkods-företag. Företagets huvudkontor ligger i Pamplona, Spanien. Ett försäljningskontor finns i Barcelona. Företaget är ansvarigt för utvecklandet av två produkter: Openbravo ERP och Openbravo POS. För världsomspännande distribution och implementation av dess programvara, använder sig Openbravo av sitt parternätverk[1]. Företaget är medlem av Open Source Alliance, en ideell organisation som arbetar för standardisering av öppen källkod[2]. Openbravo är trefaldig vinnare av Infoworld's "Bossie award" för bästa öppen källkods-program för Openbravo ERP, senast utdelat i augusti 2010.[3]

Openbravo ERP[redigera | redigera wikitext]

Openbravo ERP är ett webbaserat ERP-verktyg för små och medelstora företag som är släppt under Openbravo Public License, baserad på Mozilla Public License.[4] Modellen för programmet var ursprungligen baserad på Compiere ERP som också är öppen källkod, släppt under GNU General Public License version 2.

Openbravo POS[redigera | redigera wikitext]

Openbravo POS är en webbaserad Point-of-Sale (POS)-applikation för detaljhandel och servicesektor. Programvaran utvecklades från början som TinaPOS. Av rättighetsmässiga skäl döptes programvaran om till LibrePOS. [5] 2007 inlemmades LibrePOS i Openbravos organisation och det är nu känt under sitt nuvarande namn. [6] Programvaran är helt integrerad i Openbravos ERP-applikation. Genom denna integration är det möjligt att uppdatera lagernivåer, bokföring och kunddata direkt mot den centrala databasen när en POS-försäljning äger rum. [7] Då Openbravo POS är webbaserat kan det användas på de flesta enheter som har en webbläsare, till exempel smartphones och surfplattor.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]