Perssons Pack

Från Wikipedia
Perssons Pack
Perssons Pack under en spelning i Örebro
BakgrundSverige Alfta, Sverige
GenreFolkrock
År som aktiva1989 - 2014
SkivbolagEMI
Webbplatswww.perssonspack.se
Medlemmar
Per Persson
Magnus Lind
Love Antell
Josef Zackrisson
Peppe Lindholm
Norpan Eriksson (Ibland)
Niclas Frisk (Ibland)
Tidigare medlemmar
Magnus Adell
Erik Brodén
Ingemar Dunker

Perssons Pack var en musikgrupp inom musikgenren folkrock som bildades 1989 av Per Persson, som tidigare spelade bas i Traste Lindéns Kvintett, och Magnus Linddragspel och klaviatur samt med ett förflutet i Aston Reymers Rivaler. Övriga gruppmedlemmar var från starten Magnus Adellbas och Niclas Frisk, senare medlem av Atomic Swing och Sweet Chariots. Under senare del av bandets tid bestod de av Persson, Lind, Love Antell, som ersatte Erik Brodén, Peppe Lindholm och Josef Zackrisson. På några enstaka låtar tog Perssons Pack hjälp med sången: Annika Norlin på ”Stenad i Stockholm”, Josefin Nilsson på ”Vårens ljumma vind” och ”I all vår tid” samt Jakob Hellman på ”Tusen dagar härifrån”, vilken testades till Svensktoppen men inte tog sig in på listan.

Perssons Pack släppte skivor och turnerade i strid ström under 1990-talets första hälft. Efter skivan Sekunder i Sverige 1995 blev det tyst om gruppen. Några år senare försökte man återuppliva gruppen men mottagandet blev svalt. I början av 2000-talet hittade Persson nya och nygamla bandmedlemmar och ett nytt band började ta form. Tanken var att gruppen skulle släppa en EP under våren 2008. Projektet växte dock och blev till ett album, Öster om Heden, som utkom 18 februari 2009. Låtarna är som vanligt författade av Persson själv. Bandet upplöstes 2014.

Flera svenska popmusiker säger sig ha blivit inspirerade av Perssons texter, till exempel Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Love Antell och Tomas Andersson Wij.[1]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Tomas Andersson Wij - Hälsingland Arkiverad 26 augusti 2014 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]