Pokémon Heartgold och Soulsilver

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Pokémon HeartGold och SoulSilver
Originaltitel ポケットモンスター ハートゴールド (Pocket Monsters HeartGold), ポケットモンスター ソウルシルバー (Pocket Monsters SoulSilver)
Utvecklare Game Freak
Genre RPG
Antal spelare Singel, Multiplayer
Format Nintendo DS
Arbetslag
Spelfigursdesign Ken Sugimori
Musik Go Ichinose, Junichi Masuda, Morikazu Aoki, Shota Kageyama, Hitomi Sato, Satoshi Nohara
Spelserie
Spelserie Pokémon
Föregångare Pokémon Platinum
Uppföljare Pokémon Black och White
Distribution
Europa 26 mars 2010
Japan 12 september 2009
USA 14 mars, 2010
Datorspelsportalen

Pokémon HeartGold och Pokémon SoulSilver är två spel till Nintendo DS. Spelen är remakes av spelen Pokémon Gold och Silver till Game Boy Color som från början släpptes 1999 i Japan. Trots att de ses som remakes av Gold och Silver innehåller de många element från Pokémon Crystal, en tredje version utöver Gold och Silver, såsom speciella tränare, Pokémon och handlingen.

Ändringar sedan Gold och Silver[redigera | redigera wikitext]

En Pokéwalker

HeartGold och SoulSilver är till grunden väldigt lika originalspelen men har många nya funktioner. En ny sak är att det följer med en extern stegräknare designad som en Pokéboll, kallad Pokéwalker. Med den trådlösa kommunikationen hos ett Nintendo DS kan man överföra en pokémon från spelet till Pokéwalkern. När man är ute går med den så "samlar" den på sig poäng, som kallas watt. Watts kan användas för att låsa upp nya banor, möta vilda pokémon och hitta gömda föremål i Pokéwalkern. Dessa kan sedan föras över till spelet. Medan man är ute och går med Pokéwalkern får även de Pokémon som är lagrade i den erfarenhetspoäng (experience points), som behövs för att den ska gå upp i nivå.

En ny funktion i spelet är att man kan låta en av sina Pokémon följa efter sin karaktär, som i Pokémon Yellow där en Pikachu följer efter spelaren överallt. I HeartGold och SoulSilver kan man låta vilken Pokémon som helst följa efter spelaren, förutsatt att man har fångat den och har den med sig i sitt lag.

En av de största ändringarna med spelen är grafiken. Till skillnad från de 2D-landskap som finns i de gamla spelen har HeartGold och SoulSilver 3D-landskap och fler 3D-animeringar, i likhet med Pokémon Diamond, Pearl och Platinum. Många platser har också blivit omdesignade och lagts till. Bland annat har flera olika gym gjorts om med nya pussel och utmaningar.