Pokémon Gul version

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Pokémon Yellow)
Pokémon Gul version: Special Pikachu Edition
Pokémon Yellow Logo.png
Information
Originaltitelポケットモンスターピカチュウ
UtvecklareGame Freak
UtgivareNintendo
GenreRPG
Antal spelareSingel, Multiplayer
FormatGame Boy
Arbetslag
RegissörSatoshi Tajiri
ProducentShigeru Miyamoto
MusikJunichi Masuda
Spelserie
SpelseriePokémon
FöregångarePokémon Röd och Blå version
UppföljarePokémon Guld och Silver version
Distribution
Europa16 juni 2000
Japan12 september 1998
USA1 oktober 1999

Pokémon Gul version[1] (engelska: Pokémon Yellow version: Special Pikachu Edition) är ett spel till Game Boy. Spelet är utvecklat av det japanska företaget Game Freak och är en uppföljare till Pokémon Röd och Blå version.

Skillnader från Pokémon Röd och Blå[redigera | redigera wikitext]

Handlingen och spelutformningen i Pokémon Gul version är väldigt snarlik dess föregångare Röd och Blå. Skillnaden mellan dessa versioner är att Pokémon Gul är anpassat för att likna TV-serien. Exempelvis börjar spelaren med Pokémon-figuren Pikachu, precis som protagonisten Ash Ketchum gör i den animerade serien, och spelaren stöter även på Jessie och James från Team Rocket, som också figurerar i TV-serien.

Andra skillnader mellan dessa spel är att Pikachu följer efter spelarens karaktär (så länge den är inkluderad i laget och har minst 1 i HP) och vägrar återgå till sin pokéboll, medan man i föregångarna behåller alla sina pokémon i pokébollarna när man inte strider. Man kan se vilket humör Pikachu är på om man vänder sig mot denne och trycker på A. Pikachu kommer även att vägra att utveckla sig till en Raichu, precis som Ash Pikachu gör i TV-serien.

Förutom detta fixades vissa "glitchar" som fanns i de tidigare versionerna. Cerulean Cave gjordes om, och man har möjligheten att koppla in en Game Boy Printer för att skriva ut olika saker i spelet. Slutligen finns ett minispel, vid namn Pikachu's Beach, inprogrammerat i spelet.

Pokémon som ej går att fånga i spelet[redigera | redigera wikitext]

Följande Pokémon går ej att fånga vilda i spelet, men man kan fortfarande se dem. Man behöver byta sig till dessa från andra versioner av Pokémon:

Nummer Namn
#13 Weedle
#14 Kakuna
#15 Beedrill
#23 Ekans
#24 Arbok
#26 Raichu
#52 Meowth
#53 Persian
#109 Koffing
#110 Weezing
#124 Jynx
#125 Electabuzz
#126 Magmar

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Allt om Pokémon”. Bergsala. pokemon-se.com. Arkiverad från originalet den 15 augusti 2000. https://web.archive.org/web/20000815225241/http://www.pokemon-se.com:80/. Läst 20 juni 2023.