Postgrunge

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Foo Fighters frontman Dave Grohl var även trummis i Nirvana.

Postgrunge (engelska: post-grunge) är en musikgenre inom alternative rock som växte fram som en vidareutveckling av grunge fram åt slutet av 1990-talet i USA. Stilen kom att bli mycket populär bland 2000-talets alternativa rockband. Trots att postgrunge är baserat på grunge, finns det en del skillnader inom musiken; exempelvis är postgrunge ofta mer radiovänlig och mindre experimenterande än de klassiska banden Nirvana, Soundgarden, Alice in Chains och Pearl Jam.

De musikstilar som sägs ha följt efter grunge har även hämtat inspiration från modern hårdrock och delvis mjukrock och punk. Postgrunge kan ibland delas in i två olika delar, en radiovänlig del som påminner om mjukrock och en annan del som kopplas ihop med tyngre rock som alternative metal där sången är mer skrikig och högljudd (bland andra Papa Roach och Flyleaf).

Precis som grunge har de allra flesta grupper inom postgrunge sin bakgrund i USA. Följande grupper anses, även om de lugna rock-anpassade konceptet, ändå försökt vidareutveckla musikstilen.

Exempel på grupper[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]