Pour Some Sugar on Me

Från Wikipedia
Pour Some Sugar on Me
Singel av Def Leppard
Från albumet 'Hysteria'
A-sida"Pour Some Sugar on Me"
B-sida"I Wanna Be Your Hero" (Storbritannien), "Ring of Fire" (USA)
Utgiven8 september 1987 (Storbritannien)
16 april 1988 (USA)
14 juni 2012 (nyinspelning)
FormatGrammofonskiva (Original)
Nedladdning (2012 års nyinspelning)
Inspelad1986 (Original)
2012 (nyinspelning)
GenreGlam metal, hårdrock[1]
Längd4:25 (albumversion)
4:52 (Historia video edit version)
4:21 (2012 års nyinspelning)
5:35 (utökad version)
SkivbolagMercury
LåtskrivareSteve Clark, Phil Collen, Joe Elliott, Robert John "Mutt" Lange, Rick Savage
ProducentRobert John "Mutt" Lange
Singlar
Def Leppard
"Animal"
(1987)
"Pour Some Sugar on Me"
(1987)
"Hysteria"
(1987)
Album
Hysteria

Pour Some Sugar on Me är en låt av det brittiska hårdrocksbandet Def Leppard från 1987 som släpptes som singel från albumet Hysteria. Den nådde nummer 2 på Billboard Hot 100. Det blev senare en MTV-klassiker, och betraktas allmänt som bandets signaturlåt.

De två versionerna[redigera | redigera wikitext]

Det finns två versioner av låten och det spelades även in två olika musikvideor. I den första versionen av videon får man se Def Leppard spela i ett hus som håller på att rivas. Den andra videon består av olika klipp från en konsert där de framför låten.

Det finns även två olika versioner av introt. Det första introt börjar med en röst som säger "Step inside, walk this way. You and me babe, HEY HEY!!". Det andra introt börjar med orden "Love is like a bomb" (med ett eko på ordet "bomb").

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Sångaren Joe Elliott satt och jammade med ett gitarrriff som han precis skrivit, och producenten Robert John "Mutt" Lange föreslog att Elliott skulle föra riffet till nästa nivå. Två veckor senare var låten färdig, finjusterad och slutade som spår tolv på albumet Hysteria.

Singeln[redigera | redigera wikitext]

Pour Some Sugar on Me var den andra singeln från Hysteria, och det finns två versioner av singeln, en brittisk och en amerikansk. På den brittiska utgåvan finns låten I Wanna Be Your Hero på B-sidan. På den amerikanska utgåvan består B-sidan av låten Ring of Fire (vilken inte ska förväxlas med Johnny Cash-låten med samma namn).

Framgångar[redigera | redigera wikitext]

Våren 1988 hade albumet Hysteria sålts i 3.000.000 exemplar, men det räckte inte för att täcka produktionskostnaderna (Hysteria var det mest påkostade albumet någonsin på den tiden).

Det dröjde dock ett tag innan framgångarna började strömma in ordentligt. Men sen sålde både singeln och albumet mer än bandet någonsin kunnat föreställa sig. Ett år efter att plattan släppts, så intog den första plats på Billboard-listan. Singeln Pour Some Sugar on Me såldes i 4.000.000 exemplar. Låten låg etta på listorna i Kanada, tvåa i USA, plats arton i Storbritannien och plats tjugosex i Australien.

Musikvideon låg etta på Dial MTV i 88 dagar, vilket är ett rekord som ingen annan har lyckats slå sen dess.

Coverversioner[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]