PowerPlay Manager

Från Wikipedia
PowerPlay Manager
OriginaltitelPowerPlay Manager
ÅrMars 2007
UtvecklarePowerPlay Manager ltd
GenreOnline Manager Spel
Antal spelareSingel Player
FormatWebbläsare
Arbetslag
ProducentPPM Teamet

PowerPlay Manager (från ishockeytermen powerplay) är ett managerspel från Slovakien, som finns på 35 olika språk. Spelet presenterades officiellt i mars 2007 och registreringen började i juni 2007 med den första versionen av managerkontot.[1] Projektet drivs inte av något professionellt team utan av privatpersoner. Den första färdiga versionen av den första sporten, ishockey, släpptes i april 2009. Mer än 35 000 var registrerade som managers i februari 2008.

Den första betaversionen av fotboll släpptes i juni 2010 och fler än 72 000 var registrerade som managers i mars 2010.[källa behövs]

För att kunna spela behövs en dator med internetuppkoppling och även en webbläsare.[1] Precis som i de flesta andra managerspel som till exempel Hattrick kommer man att få ett lag och målet är att bli bäst och ta sig till den högsta divisionen. För att lyckas måste managern köpa spelare på transfern, hitta talanger, skaffa sponsorer och så vidare.

Powerplay Manager var det första projektet som tillkännagav att de planerade att skapa ett onlinespel för skidskytte.[källa behövs]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] Managers, Online Sport. ”Powerplay Manager Hockey - Online hockey manager game” (på engelska). Powerplay Manager Hockey @ OnlineSportManagers.com. https://www.onlinesportmanagers.com/game-profile/hockey-2-powerplay-manager-hockey/. Läst 23 september 2022. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]