Quackshot

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Quackshot är ett plattformsspel till Sega Megadrive, spelet släpptes den 19 december 1991. I Japan heter spelet Alive! Donald Duck: Georgia Ou no Hihou.

Spelet handlar om Kalle Anka och hans tre brorsöner, Knatte, Fnatte och Tjatte, som skattsökare. Spelet var en del av en serie spel baserade på Disneykaraktärer som Sega USA producerade till Sega Megadrive. De andra är Castle of Illusion, Fantasia och World of Illusion.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Kalle Anka hittar en skattkarta i en bok när han bläddrar bland Farbror Joakims böcker. I boken står det att Kung Garuzia var kung över ett stort ankrike, innan han dog, gömde han sin största skatt på en hemlig plats. Kalle blir glad och springer genast hem, vad han inte märkte var att en av Svarte Petters hantlangare hade spionerat på Kalle. När Kalle och Knattarna ska åka iväg i sitt plan kommer Kajsa, hon är arg, Kalle hade lovat henne att han skulle komma på middag hos henne. Kalle berättar att nånting viktigt har kommit ivägen och att det ska bli en överraskning för henne. Sedan ger sig Kalle och Knattarna av med Svarte Petter i hälarna.

Banor[redigera | redigera wikitext]

Från början finns det tre olika banor på världskartan:

Men senare kommer flera banor fram:

När spelaren klarat av alla dessa platser hamnar denne på Svarte Petters bas, och får slåss mot honom. Efter det får spelaren åka till Skattkammarön, där kung Garuzias skatt hittas.