Resurs Bank

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Resurs Bank
Resurs Bank logga
Typ Aktiebolag
Huvudkontor Helsingborg, Sverige
Nyckelpersoner Kenneth Nilsson(Verkställande direktör) Jan Samuelson (Styrelseordförande)
Bransch Bank och finans
Produkter Krediter, finansiering
Tjänster säljfinansiering, factoring, sparkonto, kreditkort, privatlån
Antal anställda 200
Historia
Grundat 1977
Struktur
Ägare Resurs Holing ägs till 55 % av Nordic Capital Fund VII och av Waldir AB med 45 % av aktierna.
Moderbolag Resursgruppen
Övrigt
Slogan Ger dig handlingskraft
Webbplats [1]

Resurs Bank är en nischbank med inriktning på finansiella tjänster, både mot företagsmarknaden (säljfinansiering, factoring och leasing) samt privatmarknaden (sparkonto, kreditkort och privatlån).

Resurs Bank har cirka 200 anställda och har huvudkontor på Väla i Helsingborg samt ett kontor i Stockholm. Banken har sitt säte i Sverige men har även verksamhet i Danmark, Finland och Norge. Verkställande direktör för Resurs Bank är Kenneth Nilsson. Resurs Bank ingår i Resurskoncernen tillsammans med Solid Försäkringar. Koncernen etablerades 1977, Resurs Finans grundades 1983 och 2001 fick Resurs Bank bankoktroj och är idag ett av 32 svenska bankaktiebolag [1].

Totalt har Resurs Bank drygt 1 000 000 kontokunder [2] och ca 25 000 butiker under 350 kedjor som sköter sina kreditlösningar via Resurs Bank i Norden. Bankens sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin[3]. Vidare ger Resurs Bank ut en betal- och kreditkortsfamilj under varumärket Supreme Card med korten Gold, Woman och Green. Därtill erbjuder man Privatlån (sk Blancolån) samt företagstjänster som factoring och e-handel.

Historik[redigera | redigera wikitext]

1986 introducerade Resurs Finans räntefritt (dvs ett lån utan ränta) i elektronikbranschen i Sverige. 1998 etablerades bolaget i Danmark och år 2000 även i Norge och Finland. I oktober 2001 registrerades Resurs Bank som bankaktiebolag. 2004 och 2012 fick Resurs Bank utmärkelsen ”Årets sparkonto” av Privata Affärer. 2005 lanserades Supreme Card Gold, ett kreditkort som är kopplat till Mastercard, och 2007 lanserades Supreme Card Woman i ett samarbete med Rosa Bandet. 2008 förvärvade Resurs Bank Kaupthing Finans. 2009 lanserades Supreme Card Green i samarbete med Naturskyddsföreningen och Supreme Card Refill.[4]. Under 2010 planerades etableringen av företagets första filialkontor i Norge, en filial som öppnade i januari 2011.

Sedan 2013 är ägs Resurskoncernen till 55 % av Nordic Capital Fund VII och Waldir AB.

Kreditkort[redigera | redigera wikitext]

En kredit som tas genom ett elektronikföretag som till exempel SIBA via Resurs Bank kopplas till ett MasterCard. När korten kopplas till Mastercard och en kredit utgår årsavgift för korten på 140-195 kr. När det handlar om lojalitetskort utan koppling till MasterCard är korten kostnadsfria, vilket är den vanligaste formen för profilerade lojalitetskort från Resurs Bank. Resurs Banks betal- och kreditkort Supreme Card har en fast årsavgift på 195 kr per år.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Svenska Bankföreningen, http://www.bankforeningen.se
  2. ^ Fakta och siffror, www.resurs.se
  3. ^ Insättningsgarantin, www.insattningsgarantin.se
  4. ^ Supreme Card, www.supremecard.com