Ruuth

Från Wikipedia
De svensk-finländska ätterna Ruuth i Finland med nummer 125, 690 och 1069 förde ett vapen med två halva blå rutor och en hel röd ruta på gyllene sköld. Ätten Ruuth i Västergötland förde ett vapen med kluven sköld, höger i guld tre blå rutor, två över en, vänster i silver med en framkommande halv fläkt örn. De svensk-finländska ätterna Ruuth i Finland med nummer 125, 690 och 1069 förde ett vapen med två halva blå rutor och en hel röd ruta på gyllene sköld. Ätten Ruuth i Västergötland förde ett vapen med kluven sköld, höger i guld tre blå rutor, två över en, vänster i silver med en framkommande halv fläkt örn.
De svensk-finländska ätterna Ruuth i Finland med nummer 125, 690 och 1069 förde ett vapen med två halva blå rutor och en hel röd ruta på gyllene sköld.
Ätten Ruuth i Västergötland förde ett vapen med kluven sköld, höger i guld tre blå rutor, två över en, vänster i silver med en framkommande halv fläkt örn.

Ruuth, eller Ruth, namn på olika släkter i Sverige, i Finland och på kontinenten. Vid sidan av flera borgerliga släkter med detta namn i Sverige och i Finland, även namnet på några obesläktade adelssläkter som samtliga är utslocknade på svärdssidan:

I december 2004 var det 139 personer i Sverige som heter Ruuth, och 265 som stavar namnet Ruth.

Personer med namnet Ruuth och Ruth[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]