S/S Orion

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Flag of Sweden.svg S/S Orion
S/S Orion vid Skeppsholmen i Stockholm.
S/S Orion vid Skeppsholmen i Stockholm.
Allmänt
Anropssignal SMYF
Registreringshamn Stockholm (Skeppsholmen)
Historik
Byggnadsvarv Helsingborgs Varv- och Svetsningsbolag
Levererad 1929
Tekniska data
Längd 32,44 m
Bredd 6,04 m
Djupgående 3,3 m
Bruttodräktighet 155 brt
Maskin kompoundångmaskin
180 ihk vid normal gång 127 varv/minut
(340 ihk vid 157 varv/min)
Hjälpmaskin Sex ångmaskiner för generator, pumpar, ankarspel m. m.
Fart 10 knop
†. Sortlöst jämförelsetal enligt 1969 års internationella skeppsmätningskonvention.

S/S Orion är sedan 2003 ett museifartygSkeppsholmen i Stockholm, fartyget har tidigare tjänstgjort för lotsverket.

S/S Orion på väg till Tenövarv

Orion byggdes för lotsverket som tjänstefartyget S/S Kalmar 1929 på Helsingborgs Varfs AB. Ritningarna för S/S Orion gjordes av fyringenjören J.A. Hultman. S/S Orion tjänstgjorde mellan 1929 och 1956 för Östra lotsdistriktet (Trosa – Karlskrona), med hemmahamn i Kalmar. Fartyget användes för att inspektera fyrskepp, lotsplatser och att lägga ut och ta upp bojar och prickar samt att gasa fyrar och för sjömätning.

S/S Orion ersattes av ett modernare fartyg 1956 och blev därefter först ett reservfartyg till 1961, och efter en ombyggnad transportfartyg för fyrbyggen. 1979 togs hon ur drift inom sjöfartsverket.

Hon såldes därefter till en privatperson som höll fartyget i originalskick. S/S Orion användes då under åtta år för kryssningar längs norska kusten sommartid, och som bostad under vinterhalvåret. Utan denna åtta år långa insats hade fartyget troligen varit helt ombyggt eller upphugget i dag.

1987 övertogs fartyget av en privatperson i Stockholm som håller på med bevarandet av fartyget med stöd av Projekt S/S Orions vänner och i samarbete med Sjöfartsverkets arkiv i Norrköping. S/S Orion är k-märkt sedan 2003 och ligger i dag förtöjd 50 meter norr om Skeppsholmsbron på Skeppsholmen i Stockholm. Som museiskepp är det öppet för allmänheten med fri entré.

2013 gjorde fartyget ett varvsbesök på Tenö Varv för blästring av skrovet. Efter detta arbete inspekterades och godkändes Skrovet av Transportstyrelsen. Därefter bottenmålades fartyget.

Vi inleder nu fas två i arbetet med att driftsätta fartyget. Det innebär inspektion av fartygets koleldade ångpannan och sju ångmaskiner.

År 2010 figurerade fartyget i TV4+-programmet "Det Okända". Mediet Terry Evans menade sig ha kontakt med en tidigare kapten, som ogärna lämnade sitt före detta skepp...[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ TV4 Anytime (betalsajt)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]