Samuel Jarrick

Från Wikipedia
Samuel Jarrick
FödelsenamnMartin Samuel Jarrick
Födelsedatum16 december 1974 (49 år)
FödelseortStockholm
GenreOpera
RollBaryton
År som aktiv2004–idag

Martin Samuel Jarrick, född 16 december 1974 i Stockholm, är en svensk operasångare (baryton). Han var tidigare talesperson för föreningen Klimataktion.

Jarrick är utbildad på Operahögskolan i Stockholm. Han sjöng titelrollen i Karlsson på taket av Thomas Lindahl på Malmö Opera 2012 och samma roll på Kungliga Operan 2013. Under 2006, 2007 och 2009 sjöng han den dödsdömde Joseph De Rocher i Dead man walking av Jake Heggie och Shaunard i La BohèmeMalmö Opera. Dead Man Walking gästspelade även på Köpenhamnoperan 2009. Han har bland annat gjort titelrollen i Don Giovanni, Escamillo i CarmenSkånska Operan, Tonio i Pajazzo på Tony’s operataverna, Guglielmo i Così fan tutteFolkoperan, Fede i Livet på månen med Opera Agile, Papageno i Trollflöjten med Nordisk Kammaropera och sjungit olika roller på Läckö slottsopera, Vadstena-Akademien med mera.

Han har tillsammans med tenoren Daniel Buckard också startat det fria operakompaniet Opera Reflex, som gör produktioner med socialt perspektiv. De gjorde bland annat Snäll rebell – en operasaga fritt efter Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton av Tage Danielsson 2004.

I maj 2016 sprutade han hallonsaft på en vägg från riksdagens åskådarläktare i en uppmärksammad manifestation för att stoppa försäljningen av Vattenfalls brunkol.[1]

Teater[redigera | redigera wikitext]

Roller[redigera | redigera wikitext]

År Roll Produktion Regi Teater
2016 Ensemble
Joseph Buquet
Don Atillio
The Phantom of the Opera
Andrew Lloyd Webber, Charles Hart och Richard Stilgoe
Harold Prince Cirkus, Stockholm

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]