Sara Algotsson Ostholt

Från Wikipedia
Sara Algotsson Ostholt
Sara Algotsson OstholtWega under terrängprovet på den fyrstjärniga tävlingen Luhmühlen Horse Trials 2011.
        Medaljer
Fälttävlan
Olympiska spel
Silver London 2012 Individuellt
Europamästerskap
Silver Malmö 2013 Lag
Silver Strzegom 2017 Lag
SM
Guld Mellerud 1996 Fälttävlan
Guld Styringe 1998 Fälttävlan
Guld Segersjö 2007 Fälttävlan
Guld Eketorp 2013 Fälttävlan
Hästsportsportalen

Sara Anneli Algotsson Ostholt, född Algotsson 8 december 1974 i Kristvalla församling i Nybro kommun,[1] är en svensk ryttare som tävlar i fälttävlan. Hon tävlar för Ridklubben Udden i Kalmar.

Algotsson Ostholt har haft stora framgångar som senior med bland annat fyra SM-guld och framskjutna placeringar i EM-kval och i världscupfinaler. Hon deltog i olympiska spelen i Aten 2004 med hästen Robin des Bois, där de slutade på 34:e plats i den individuella tävlingen.[2] Hennes andra OS gjorde hon med hästen Wega i London 2012. Efter att ha varit nära att vinna guldet, men missat det på grund av en rivning av sista bommen i banhoppningen, slutade de tvåa bakom tysken Michael Jung. Tidigare under dagen hade Sverige, med bland andra Algotsson Ostholt, blivit fyra i lagtävlingen.

Sara Algotsson Ostholt är yngre syster till ryttaren Linda Algotsson[3] och gift med Frank Ostholt, som vann lagguld med Tyskland i OS i Peking/Hongkong 2008. Paret bor och tränar på tyska ridsportförbundets utbildningsanläggning i Warendorf mellan Münster och Bielefeld i Nordrhein-Westfalen, Tyskland sedan 2008. Tillsammans har de en dotter född 2010 och en son född 2014.

Algotsson Ostholt på Wega vid sista hindret i den individuella finalen i OS 2012

Hästar[redigera | redigera wikitext]

  • Reality 39 (tidigare Mrs Medicott) (sto född 2004), Brun Hannoveranare e:Rabino u. Peppels ue. Prince Thatch xx ägare Sara Algotsson Ostholt & Sara Sjöborg Wik[4]

Tidigare[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Olympiska spelen
Företräddes av
Therese Alshammar
 Sveriges fanbärare Sverige
Tokyo 2020
Tillsammans med:
Max Salminen
Efterträddes av