Sasuke Uchiha

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Sasuke Uchiha (うちはサスケ Uchiha Sasuke) är en fiktiv figur i anime- och mangaserien Naruto.

Sasuke går i Narutos klass på ninjaakademin, och tillhör klanen Uchiha som har sin egen speciella teknik, Sharingan. Det är en ögonteknik som kan kopiera rörelser, tekniker, och illusioner. Första gången man får se Sasukes Sharingan komma till användning är i striden mot Haku.

Sasukes främsta mål är att döda sin äldre bror, Itachi Uchiha, för att Itachi dödade hela Uchiha-klanen när Sasuke var liten. Därför försöker han bli starkare och tränar hårt. När han klarar testet på ninjaakademin hamnar han i samma grupp som Naruto Uzumaki och Sakura Haruno. Naruto och Sasuke vill alltid visa att just de är bäst och de tävlar om allting. Men med tiden så bygger de upp en relation som påminner om en riktig vänskap, fast de egentligen inte märker något själva. Med Kakashi Hatake som lärare klarar de tre det mesta som kommer i deras väg.

Igentligen så älskar han fortfarande sin storebror men, han har ganska mycket hat i sitt underbara och godhjärtade hjärta, så han kan tyvärr inte visa det för honom. Sasuke vet inte hur mycket hans bror älskar honom.

Referenser[redigera | redigera wikitext]