Shake It Up

Från Wikipedia
Shake It Up
OriginaltitelShake It Up
GenreSitcom
Skapad avChris Thompson
MedverkandeBella Thorne
Zendaya
Davis Cleveland
Roshon Fegan
Adam Irigoyen
Musik"Shake It Up" - Selena Gomez
Antal avsnitt75
Längd (per avsnitt)23-60 min
Antal säsonger3
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagIt's a Laugh Productions
Disney Channel Original Productions
ProducentJoel Zwick
Shelley Jensen
Sändning
OriginalkanalDisney Channel
Originalvisning7 november 201010 november 2013
Bildformat480i (SDTV)
720p (HDTV)
Statusnedlagt
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Shake It Up är en amerikansk TV-serie för barn och ungdomar, skapad av Chris Thompson.

I Sverige sänds serien varje dag på Disney Channel. Shake It Up hade premiär i USA den 7 november 2010 och den 25 mars 2011 i Sverige. I USA avslutades serien efter 3 säsonger den 10 november 2013. I Sverige fortsätter serien som vanligt. Varje avsnitt är ca 23 minuter långt. Introt till serien sjungs av Selena Gomez, en av Disneys mest framgångsrika skådespelare och artister. Premiären av Shake It Up sågs av 6,2 miljoner tittare, vilket gör serien till den näst högst rankade serien i Disneys historia efter Hannah Montana.

Handling[redigera | redigera wikitext]

De 13-åriga tjejerna Cecilia "CeCe" Jones och Raquel "Rocky" Blue har drömt om att bli professionella dansare sedan de var små. Deras chans kommer till sist då de får jobb som bakgrundsdansare i den lokala TV-dansshowen "Shake it Up, Chicago!". CeCe och Rocky bryter alla regler som finns för att nå toppen. På vägen upplever de nya äventyr och deras vänskap sätts på prov.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Cecilia "CeCe" Jones: CeCe (Bella Thorne) är en hipp och kaxig tjej. Hon har en excentrisk klädstil. Hon är envis, tävlingslysten och är inte rädd för att säga emot. Hon är en naturlig ledare, men känner sig ibland osäker på sin intelligens, hon har också dyslexi. Hon har dansat hela sitt liv och vill inget hellre än att lyckas i branschen. CeCe älskar både mode och söta killar.

Raquel "Rocky" Blue: Rocky (Zendaya Coleman) är CeCes allra bästa kompis. Hon är smart, rolig, lyhörd och ganska öppenhjärtig. Hon är en tänkare som alltid får MVG i skolan medan CeCe får kämpa för godkänt. Hon är flitig, högpresterande och tokig i killar. Även Rocky vill lyckas i danskarriären, men hennes pappa vill att hon ska bli läkare.

Martin "Deuce" Martinez: Deuce (Adam Irigoyen) är en cool kille med kontakter. Han är Rockys och CeCes gatusmarta kompis och vet vad som gäller. Han är killen som kan fixa allt, han är dock inte särskilt bra på tjejer.

Flynn Jones: Flynn (Davis Cleveland) är CeCes lillebror men han är väldigt smart för sin ålder. Han vet hur man drar nytta av en situation och älskar bacon, videospel och att göra sin storasyster galen.

Ty Blue: Ty (Roshon Fegan) är Rockys äldre bror. Han är cool, smart och sarkastisk. Han är bra på dansgolvet och är något av en tjejcharmör. Ty får ofta hjälpa Deuce att flirta med tjejer.

Gunther & Tinka Hessenheffer: Gunther (Kenton Duty, Säsong 1-2) och Tinka (Caroline Sunshine) är tvåäggstvillingar från ett litet land uppe i bergen som man inte kan uttala namnet på. Med sin säregna brytning och glittrande klädsel smälter de här två inte direkt in i omgivningen. De är Rockys och CeCes rivaler både i "Shake It Up, Chicago!" och i skolan.

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Övriga röster: Adam Giertz Josefina Hylén Daniel Goldmann Nicklas Berglund Elias Eiding Målar Maria Rydberg Charlotte Ardai Jennefors

Soundtracks[redigera | redigera wikitext]

  • 2011: Shake It Up: Break It Down
  • 2011: Shake It Up: Dance Dance (Europe Version)
  • 2012: Shake It Up: Live 2 Dance
  • 2012: Shake It Up: Made In Japan EP

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]