Shandi

Från Wikipedia
Shandi
Singel av KISS
Från albumet Unmasked
A-sida"Shandi"
B-sida"She's So European"
Utgiven1980
FormatVinylsingel (7")
Inspelad1980
GenrePoprock
Längd3:36
SkivaUnmasked
SkivbolagCasablanca Records
LåtskrivarePaul Stanley/Vini Poncia
ProducentVini Poncia
Musikvideo"Shandi"YouTube
Singlar
KISS
"Sure Know Something"/"Dirty Livin'"
(1979)
"Shandi"/"She's So European"
(1980)
"Talk to Me"/"Naked City"
(1980)
Album
Unmasked
"Is That You?"
(1)
"Shandi"
(2)
"Talk to Me"
(3)

"Shandi" är en låt av KISS från deras åttonde studioalbum, Unmasked (1980). Låten är skriven av Paul Stanley och Vini Poncia och utgavs som singel 1980 med "She's So European" som B-sida.

Från KISS är det endast Paul Stanley som spelar på låten. Elbas spelas av Tom Harper som varit Paul Stanleys gitarrteknikerDynasty Tour. Keyboard spelas av Holly Knight och trummor av Anton Fig.[1]

"Shandi" spelades på Unmasked Tour 1980 och försvann sedan från setet. Låten spelades inte igen förrän återföreningsturnén nådde Australien 1996. Låten blev en stor hit i Australien och spelas numera nästan alltid när bandet besöker landet. 1980 tog sig låten upp på tionde plats på australiska singellistan.

Trummisen Peter Criss förekommer i musikvideon, trots att han inte spelar några instrument på låten. Just denna musikvideo var Peter Criss sista framträdande i Kiss för återföreningsturnén 1996. Videon spelades in i Dick Clark Westchester Theatre i Tarrytown i maj 1980 och när inspelningen var över lämnade Criss gruppen.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]