Share Pedersen

Från Wikipedia
Share Ross (2014)

Sharon ”Share” June Ross, född Howe 21 mars 1963 i Glencoe, Minnesota, är en amerikansk basist, främst känd under artistnamnet Share Pedersen och som basist i hårdrocksbandet Vixen 1987-1991, 2004 och 2012-idag.

Ross växte upp i en musikalisk familj och hon skolades i piano. Hon provade på att spela gitarr innan hon gick över till bas. Hennes största förebild var Jaco Pastorius, basist i jazz fusion-bandet Weather Report. Hon studerade vid Berklee College of Music i Boston. Efter att under första halvan av 1980-talet ha spelat i ett antal band gick Ross med i hårdrocksbandet Vixen 1987 och ersatte Pia Maiocco som basist. Hon var en del av bandet fram till splittringen 1991. Hon var samtidigt lärare i bas vid Bass Institute of Technology (1987-1990). Efter splittringen inledde Ross och Janet Gardner ett samarbete med skivbolaget Geffen Records, men det blev inget av det. Därefter blev Ross basist i supergruppen Contraband, som gav ut ett självbetitlat album 1991. Det blev dock ingen succé och gruppen splittrades kort efter skivsläppet.

Sedan 1990-talet har Ross spelat i bandet Bubble tillsammans med sin make Bam Ross, som spelade i det engelska rockbandet The Dogs D'Amour. Hon har även turnerat med det sistnämnda bandet. Hon erbjöds att återförenas med de övriga medlemmarna av Vixens klassiska banduppsättning 1997, men tackade nej.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]