Silver (spel)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Silver
Originaltitel Silver
Utvecklare Spiral House
Genre RPG
Antal spelare Singleplayer
Format PC, DC, Mac
Arbetslag
Producent Infogrames
Datorspelsportalen

Silver är ett RPG-spel utvecklat av Spiral House. Spelet släpptes 1999,[1] på initiativ från Infogrames, till PC och år 2000 till Dreamcast. Det har även släppts till Macintosh. Handlingen krestar kring en ung krigare vid namn David. Hans uppdrag är att befria sin fru från den elake trollkarlen Silver. Under spelets gång får David slå följe med olika följeslagare samt upptäcka många olika landskap. Spelet såldes i över 400 000 exemplar, men finns inte längre i bruk.

Spelet uppmuntrar till 3D-effekt på de olika karaktärerna i ett 2D-landskap. Karaktärerna är inspirerande från Manga/Anime-kulturen. Striderna i spelet är notabla då de ger en komplett och verklig strid mellan två karaktärer, vilket kan liknas med ett lätt rollspel som vanligtvis har en ganska simpel strid. Som spelare kan man välja vilken av de olika karaktärerna man vill styra, medan övriga karaktärer styrs av datorns AI. Handlingen fokuserar sig på att finna åtta stycken olika magiska "klot", vilka representerar åtta olika element, såsom eld, is och syra. Varje klot är omgivet av vid ett område som påminner om elementet, och spelaren behöver använda vissa element för att kunna besegra fienderna i spelet.

Spelet är tilldelat med PCs sold time, ett dataföretag baserat i England, och var år 2000 väldigt välresionerat av spelare.

Landskap[redigera | redigera wikitext]

Under spelets gång besöker man flera olika sorters världar, eller landskap. Spelet tar sin början i The Scene, vilket är en ö i regionen Jarrah, vilken också kan kallas för "Wheel of life" ("Livets hjul") eftersom det ser ut som ett hjul. Jarrah består av sju öar:

Haven Haven ligger i mitten av Jarrah. Det är en ganska fruktsam ö med stor fauna och flora. I mitten av ön ligger Oracle's Tower och The Rebel Camp (vilken är en typ av huvudbas där man kan vila sig).

Verdante Verdante ligger i nordöstra delen av Jarrah. Den är ännu mer fertil än Haven, och har därför mer skog. Tyvärr har mycket av skogen bränts bort eller förvandlats till ett träskmark under strider mot Silver. Davids hus, ett kloster och mycket skog finns här.

Rain Rain är ett landskap där det regnar konstant. Det är i stort sett en stor, mörk stad på en ö. Rain är spelets tredje farligaste plats, efter Metalon och Deadgate. Viktiga platser här är Chains, Silvers djungel och en pub (Tavern) som används mer senare.

Gno Gno är en ö där det inte finns mycket mer än ett stort bibliotek. Detta bibliotek har även en grotta och i början av spelet mycket problem pga. smådjävlar.

Winter Winter är som en passage i spelet, dock inte så stor till ytan. Det innehåller två "klot" (is och jord) och har en underjordisk grotta och ett stort slott som Silvers dotter (Glass) bor i.

Metalon Den sista ön som presenteras i spelet, och platsen som Silvers palats finns. Som namnet antyder, så är staden helt i metall gentmot övriga städer. Enda undantaget är Silvers palats. Ön är likt helvetet, med floder av blod, vilka är grunden till Silvers krafter. Spelaren kan endast beträda ön med hjälp av Silvers dotter, Glass, som teleporterar spelaren dit. Så fort spelaren blivit teleporterad, kan denne ej lämna ön utan att ha färdats ned till Helvetet. Där får spelaren slåss mot Apocalypse, spelets slutgiltiga boss.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Gamespot”. http://www.gamespot.com/pc/rpg/silver/index.html.  (Läst 16/4 2009)