Silvermane

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Silvermane är en superskurk i Marvel Comics som skapades av Stan Lee och John Buscema. Han dök upp för första gången i Amazing Spider-Man, Vol. 1 #73 (juni 1969).

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Silvermane är cirka 80 år gammal och är en så kallad brottskung. Han kommer ursprungligen från Corleone i Sicilien och började sin kriminella karriär som en svindlare i en brottsorganisation som kallades "Maggia", men arbetade sig uppåt och blev eventuellt en organisatör och mästerbrottsling.

Silvermanes territorium är USAs västkust. Till sina största rivaler hör Kingpin, som har sitt brottsliga imperium på östkusten. Deras ligor är ofta i krig mot varandra och försöker ibland att ta över varandras verksamheter, men har i sällsynta fall även samarbetat mot sina gemensamma fiender, så som Spindelmannen. Han har anställt ett flertal brottslingar, bland annat Hammerhead.

Han har länge strävat efter att få bli ung igen. Under sitt första framträdande tvingade han Curt Connors till att göra ett mystiskt ungdomsserum från en forntida hieroglyftavla. Under denna operation hamnade han i strid emellan Lizard och Spindelmannen. Att dricka serumet gjorde Silvermane yngre, men dess effekt ledde honom till att bli ett spädbarn och nådde slutligen punkten innan födseln och gick upp i rök. Han dök så småningom mystiskt upp igen.

Han fick senare sin kropp ersatt av en cyborgkropp och blev näst intill osårbar. Han blev dock dödad under en strid mot Owls gäng på en soptipp i New York. Han plockades upp av en magnet och släpptes ner i en skrotkompaktor där han krossades till döds.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]