Slender

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Spelets logotyp.

Slender är ett gratis och nedladdningsbart skräck- och uthållighetsspel som släpptes till PC och Mac i juni 2012. Spelet är baserat på fakelorekaraktären Slender Man. Parsec Productions är utvecklarna av spelet som använder sig av spelmotorn Unity.

Miljö[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelar sig i en mörk skog som omges av ett staket som inte kan överträdas. Spelaren är försedd med en ficklampa med ett begränsat batteri. Spelaren kan springa korta sträckor innan denne blir andfådd, varpå spelaren andas tungt och saktar ner. Det finns olika landmärken utspridda i skogen, som inkluderar fordon, byggnader, ett stort träd, stora stenar, träväggar, stenpelare, en tunnel och gamla bränsletankar.

Mål[redigera | redigera wikitext]

Målet med spelet är att hitta och plocka upp sammanlagt åtta pappersmeddelanden som är utspridda i skogen. När det första meddelandet har plockats upp börjar spelaren långsamt att bli förföljd av en man som kallar SlenderMan, ju fler lappar du tar desto närmare kommer han. Om man kollar på honom för länge så tar han en.

Modes[redigera | redigera wikitext]

Det finns 3 modes till Slender. Det första är Daytime Mode och då kör man på dagen. Det andra är 20$ Off Mode, då när man kollar på Slender Man spelas upp en låt. Det tredje är Marble Hornets Mode, vilket då man har en kamera som man inte kan se.

Spelets slut[redigera | redigera wikitext]

När spelaren hittat alla åtta lappar så visas en text om vem som gjorde spelet, mm.

Förföljaren[redigera | redigera wikitext]

Figuren som förföljer spelaren liknar en lång, mager man klädd i en mörk kostym med ett formlöst, vitt ansikte. Denne är långt borta i början, men fortsätter att komma närmare för varje meddelande som spelaren samlar. Han kommer också att teleportera sig spöklikt för att hinna upp spelaren och kan även helt försvinna ur sikte ibland. När han är i närheten kommer bilden att skimra en aning. Om spelaren ser honom för länge i ansiktet på nära håll tonas skärmen, man ser tentakelliknande armar som sprider ut sig från förföljaren, sist av allt visas förföljarens ansikte på nära håll och spelet slutar. Figuren är även kallad Slender Man.

Andra spel[redigera | redigera wikitext]

I början på 2013 kommer Spelet Slender: The Arrival på PC och Mac. En uppföljare till det första Slender spelet. Det skapas av Parsec Productions och de har fått hjälp av Blue Isle Studios. Det finns även andra Slenderspel: Haunt: The Real Slender Game, Slender: Hospital och Slender: Sanatorium. I januari 2013 kom det ett annat Slenderspel, baserat på Slender och Teletubbies. Det kallas för Slendytubbies. Det är nästan som Slender, bara att man kan köra i fleraspelarsläge och att man ska hitta 10 tabbekräm. Men när man spela i fleraspelarsläge är det seperata tabbekräm.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]