Stefan Roos

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Stefan Roos
Född Klas Stefan Roos[1]
3 februari 1970 (44 år)[1]
Högalids församling, Stockholm[1]
IMDb

Klas Stefan Roos, född 3 februari 1970 i Stockholm,[1] är en svensk skådespelare och manusförfattare.

Roos började som barnskådespelare med huvudrollen i Junker NilsNordiskt musikkonservatorium i tidigt 1980-tal och var i likhet med flera andra blivande välkända artister aktiv i Åkersbergarevyn och dess Cabaret Yvonnes Barn & Ungdom. Han gick ut Teaterhögskolan i Stockholm 1993.[2] Han har i flera år varit medförfattare till och skådespelare i TV-serier som TV4:s Hem till Midgård, som Halvdan Glappkäft, Bröderna Fluff som Järry Fluff, Jonson och Pipen, som Jonson, och Mimmi och Mojje. Han har även medverkat i Beck-filmen Beck – Lockpojken från 1997.

Roos har en dotter med skådespelerskan Elisabet Carlsson och en son från ett tidigare förhållande.

Tillsammans med Per Simonsson har han skrivit manus och står bakom produktionen av 2011 års julkalender Tjuvarnas julSVT.

Filmografi (urval)[redigera | redigera wikitext]

Manus
Regi

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c d] Sveriges befolkning 1990: Roos, Klas Stefan
  2. ^ ”Avgångsklassen 1993”. Stockholms dramatiska högskola. http://www.stdh.se/vara-studenter/skadespeleri/tidigare-studenter/studenter-1990-1999/avgangsklassen-1993. Läst 2013-05-26. 


Camera-photo.svg P culture.svg Flag of Sweden.svg Denna biografiska artikel om en svensk skådespelare behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.