Stephen Glass – rubrikernas man

Från Wikipedia
Stephen Glass - rubrikernas man
(Shattered Glass)
GenreDrama
RegissörBilly Ray
ProducentCraig Baumgarten
Tove Christensen
Gaye Hirsch
Adam Merims
ManusBilly Ray
Baserad påartikel skriven av Buzz Bissinger
SkådespelareHayden Christensen
Peter Sarsgaard
Hank Azaria
OriginalmusikMychael Danna
FotografMandy Walker
KlippningJeffrey Ford
ProduktionsbolagLions Gate Films
Cruise/Wagner Productions
Baumgarten Merims Productions
Forest Park Pictures
DistributionLions Gate Films
Premiär10 augusti 2003
Speltid94 minuter
LandUSA USA
Kanada
SpråkEngelska
Budget$6 000 000
IMDb SFDb Elonet

Stephen Glass - rubrikernas man är en amerikansk dramafilm med verklighetsbakgrund från 2003 i regi av Billy Ray, med Hayden Christensen, Peter Sarsgaard, Hank Azaria och Steve Zahn i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Stephen Glass arbetar som journalist för den amerikanska tidningen The New Republic. Han är mycket omtyckt, och han tycks alltid vara journalisten som hittar de bästa historierna att publicera. Men vad ingen annan på tidningen vet är att han faktiskt fabricerar det mesta i sina artiklar.

Hans sista artikel för The New Republic handlar om en ung hackare som tar sig in på ett stort mjukvaruföretag - "Jukt Micronics" - och sedan blir betald av själva företaget för att hålla intrånget hemligt. Den internet-baserade datortidningen Forbes läser hans artikel och börjar kolla upp varför inte de hade hört talas om det. När de faktagranskar allting i Glass artikel inser de att ingenting av det stämmer. Att personer som nämns i artikeln inte ens finns. Det blir en maktkamp mellan Glass och Forbes journalist Adam Pennenberg, som redan har bestämt sig för att sänka Glass...

Stephen Glass idag[redigera | redigera wikitext]

Idag jobbar Stephen Glass som advokat,[ifrågasatt uppgift] och han har skrivit en bok - The Fabulist. Den handlar om en ung journalist som hittade på minst ett dussin artiklar, men publicerade dem som sanningar.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]