Sopra Steria

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Steria)
Sopra Steria
Org.nr556145-2243
TypAktiebolag
HuvudkontorSverige Sverige
NyckelpersonerPierre Pasquier, ordförande (–)
Pierre Pasquier, vd, Vincent Paris, vd, Laurent Giovachini, vd (–) och John Torrie, vd
BranschDatakonsulttjänster
Antal anställda55 000 (2023)
Historik
Grundat1 januari 2015[1]
ErsätterSopra
Steria

Sopra Steria är ett företag inom IT-området och en del av ett internationellt konsultföretag. Företaget har tjänsteportföljer som inkluderar strategiutveckling, IT-rådgivning, infrastruktur- och systemutveckling, digitala lösningar och drift. Sopra Steria har som kunder privata och offentliga organisationer i Skandinavien.

I Skandinavien arbetar 3 500 medarbetare med en årlig omsättning på 1,9 miljarder svenska kronor.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Steria grundades av Jean Carteron år 1969 i Frankrike. Företaget har funnits i Sverige sedan 2002, efter att ha förvärvat företaget Bulls tjänstedivision Integris. Bull Sverige var tidigare Dataindustrier AB, och företaget har därför ännu kvar Dataindustriers företagsnummer. Under hösten 2014 fusionerades de två stora europeiska konsultföretagen Steria och Sopra och från och med 2015 arbetar de under ett och samma namn. Det nya namnet på det nya företaget är Sopra Steria

På den svenska marknaden sköter Steria bland annat IT-driften åt Transportstyrelsen[källa behövs], Attendo Care och Almi Företagspartner. Steria har sitt svenska huvudkontor i Kungsbrohuset i centrala Stockholm.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Sopra, Steria.[källa från Wikidata]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]