Tätt intill

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Tättintill)

Tätt intill (eller Tättintill) var det svenska namnet på tandkrämen Close-Up när den såldes i Sverige.[1] Close-Up marknadsförs av Unilever. Krämen lanserades 1967, klarröd och med kanelsmak, och var när den kom världens första gel-tandkräm. [2]

2003 sålde Unilever de exklusiva rättigheterna till Close-Up i USA och Kanada till Church & Dwight.[3] Detta påverkade inte rättigheterna i andra länder, som i Indien,[4] arabländerna och Mellanöstern,[2] där Unilever fortfarande sköter marknadsföringen av produkten. Märket har det yngre segmentet som målgrupp, med ett livsstilstilltal i reklamkampanjerna.

Tandkrämen har haft namnet Très Pres i fransktalande länder, bland annat i Nordafrika, och Lähekkäin i Finland.[1] Unilever skriver att Close-Up också var den första tandkrämen som också var gjord att användas som munskölj. Close-Up använder monofluorofosfat för fluor-innehållet.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] Värdelöst vetande 1982-84, ur Damernas Värld, läst 15 november 2014 (arkiverad kopia). Notera utläggningen om att tandkrämen förekommer i flera länder, och att den i vissa marknadsförs under det engelska namnet, trots att resten av förpackningstexten översätts.
  2. ^ [a b c] Closeup | Our brands | Middle East Arkiverad 29 november 2014 hämtat från the Wayback Machine., Unilevers egen sida om märket, läst 15 november 2014.
  3. ^ Unilever sells oral healthcare lines, publicerad 10 september 2003, läst 15 november 2014.
  4. ^ Unilever N America Plan Not To Hit Indian Oral Care Biz i The Financial Express, publicerad 12 september 2003, läst 15 november 2014.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]