TaleWorlds

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
TaleWorlds
Huvudkontor Turkiet
Produkter Spel
Historia
Grundat 2005

TaleWorlds är ett oberoende spelutvecklingsföretag i Ankara, Turkiet. De blev klara med sin första titel Mount & Blade i september 2008.

Andra spel som företaget gjort är Mount & Blade: Warband, Mount & Blade: Napoleonic wars, Mount & Blade: With fire and sword. Spelserien sätter spelaren i rollen som en individuell maktbas i den värld som varje enskilt spel bygger upp och låter spelaren leda och rekrytera soldater som legoknekt eller som vassal till en av flera olika kungar. Spelaren kan även själv bli kung antingen genom att gifta in sig i redan etablerade släkten eller (vilket är mycket svårare) ta en stad och proklamera den som sin egen, och därmed grunda sitt eget land.

Spelen bjuder på en av de bästa strids-system som gjorts för att simulera svärds-fäktning och beroende på vilket spel man spelar så erbjuds olika miljöer. I Warband så byggs en medeltida low fantasy miljö upp, With fire and sword byter värld till en alternativ version av det 30-åriga kriget där krutvapen börjar ta en allt större roll i slagen för att slutligen i Napoleonic wars så utspelas slagen i 1800-tals miljö där vapen som inte är krutbaserade är ovanliga eller sekundära.


TaleWorlds jobbar på ett nytt spel i serien som heter Bannerlord. Den kommande expansionen utspelar sig återigen i den fiktiva värdlen Calradia, till skillnad ifrån Mount&Blade Warband erbjuder Bannerlord spelaren att bygga upp en stad ifrån grunden och även bebygga de landområden spelaren erövrat. Huruvida en spelare kan riva tidigare bebyggelser är ännu oklart (Källa behövs). Ett nytt så kallat "Battlemode" introduceras även under namnet "Flight Combat" vilket låter spelaren utkämpa slag ifrån luftburna riddjur, drakar har föreslagits men än så länge är det Gripar och bevingade hästar som dominerar Calradias himlavalv. Spelets unika handelssystem har utvecklats ytterligare och ger nu spelaren möjlighet att skicka karavaner via mark eller hav och bidrar således med en mer realistisk medeltida handel. Även två nya handelsvaror introduceras vilka är Metall och Örter. Enligt TaleWorlds kommer Metall att kunna köpas av bergsbelägna städer medan handeln för örter förblir okänd tills vidare. Kanske den största förämdringen i Mount&Blade's historia är introduktionen till en ny ras: Dvärgarna. Under den tid som Warband utspelat sig har dvärgarna hållit sig undan. I den östra bergskedjan har kung Orockin och de så kallade Darawin hållit sig gömda men har nu beslutat att agera politiskt i den kaotiska verkligheten.(Huruvida dvärgar kommer vara en spelbar ras är ännu oklart, dock står det klart att Dvärgarna inte kommer att interagera förrän den första expansionen: Dawn of the Darawin.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]