Telefonsvarare

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Telefonsvarare med dubbla kassettband.

En telefonsvarare är en apparat som besvarar ett telefonsamtal med ett förinställt meddelande och som eventuellt också kan spara ett meddelande från uppringaren. Inspelade meddelandena kan spelas upp i efterhand, antingen direkt vid apparaten eller genom att ringa upp den och slå en sifferkod efter att apparaten har svarat.

På äldre telefonsvarare spelades meddelanden in på magnetband, men moderna apparater använder elektroniska minneskretsar för detta.

För mobiltelefoner används i stället en röstbrevlåda som fungerar på samma sätt som en telefonsvarare, men är en funktion i telenätet som ingår i telefonabonnemanget.

Övrigt[redigera | redigera wikitext]

I TV-serieversionen av Bert-serien gjordes i avsnittet Klimpen, min allra bästa vän, som premiärsändes den 3 december 1994, en sketch där telefonsvararen spelade en stor roll. Under ett sommarlov ringer Klimpen på hemma hos Benny, där ingen är hemma utom inbrottstjuvar som säger att hela familjen rest på semester enligt vad de sade på telefonsvararen. De ger Klimpen en video.