The Darkness (spel)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

The Darkness är ett FPS-datorspel till Playstation 3 och Xbox 360. Spelet, som släpptes år 2007, är baserat på serietidningen med samma namn. Det utvecklades av Starbreeze Studios och publicerades av 2K Games.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I The Darkness styr spelaren karaktären Jackie Estacado som jobbar för Franchetti-familjen – en stor maffiaorganisation, som styrs av Jackies farbror Paulie. På Jackies tjugoettårsdag dör Jackie, men återuppstår genom att det släpps ut en mörk kraft inom honom (”The Darkness”). Denna kraft ärvs genom hans familj och släpps lös när den som ärver kraften fyller 21 år. Kraften gör honom näst intill oövervinnerlig och Jackie är ute efter att döda Paulie.

Under spelets gång så får man följa Jackie på hans jakt efter Pauile och hans medarbetare som tar honom genom gator och gränder i New York. Man får även hjälpa Jackie med hans inre strid att försöka göra sig av med ”The Darkness” som försöker göra honom till en simpel marionettdocka. När Jackies flickvän och enda skäl att leva, Jenny, blir mördad, tar historien ett stort kliv mot det övernaturliga så han för första gången av många lyckas ta sig in i ”The Darkness” tankar i jakt på att bekämpa det.

Trivia[redigera | redigera wikitext]

I spelet finns det graffiti gjort av svenska graffitikonstnärer, och uttryck som "hata alla", "fritös?", "staty!", "rutten gubbe", "bäver", "sthlm", "katt", "björn, "hårdrock", "kebab", "kuk", "AIK", "rumpa", "apa" och "läskväska" finns att hitta på väggarna runt om i spelet.

Dessutom kan man se en musikvideo av den svenska gruppen The Duskfall och den svenska gruppen South Ambulance på TV-apparater på olika platser i spelet.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]