The Duel

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
"The Duel"
Avsnitt av How I Met Your Mother
Avsnittsnummer Säsong 1
Avsnitt 8
Regissör Pamela Fryman
Manus Gloria Calderon Kellett
Originalvisning 14 november 2005
Gästskådespelare

Lyndsy Fonseca (Daughter), David Henrie (Son), Martin Starr (Kevin) och Miki Mia (Chinese Waitress)

Kronologi
← Föregående Nästa →
"Matchmaker" "Belly Full of Turkey"

The Duel är det åttonde avsnittet av första säsongen av TV-serien How I Met Your Mother. Det hade premiär på CBS den 14 november 2005.

Sammandrag[redigera | redigera wikitext]

Lily flyttar in hos Ted och Marshall när hon upptäcker att hennes lägenhet har blivit uppköpt av en kinesisk restaurang. Ted blir rädd för att han kommer förlora lägenheten i framtiden. Marshall och Ted hamnar i en svärdduell och Lily blir huggen i bröstet. Barney börjar använda "lemon law" på kvinnor istället för på bilar.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Lily tänker ta med Robin till sin lägenhet, som hon själv inte har varit i på över tre månader. Den visar sig ha blivit en kinesisk restaurang eftersom hennes hyresvärd har dött och Lily inte hade ett vitt hyreskontrakt. Många av Lilys personliga ägodelar ingår nu i inredningen på restaurangen. När Ted får höra om det säger han genast att Lily kan bo hos honom och Marshall. Barney varnar honom för att saker kommer att förändras och att Ted kommer att tvingas ut ur lägenheten.

Ted tror honom inte men börjar fundera efter att Lily bytt ut kaffebryggaren och Marshall säger att Lily kan hänga en tavla på väggen där det nu hänger två svärd. Ted börjar därför märka upp all mat och ställer in en engelsk telefonkiosk i lägenheten. Han och Marshall börjar bråka om vem som ska ha lägenheten, vilket leder till en duell med svärden, vilket i sin tur leder till att Marshall råkar skada Lily. På sjukhuset berättar Lily att hon inte vill bo i lägenheten efter bröllopet eftersom den är så grabbig.

Barney har skapat en revolution inom dejtandets värld: Prövotid (Lemon Law). Den nya regeln säger att man har fem minuter på en dejt att bestämma om man vill fortsätta eller inte. På så sätt behöver man inte genomlida en dålig dejt. Robin protesterar och säger att det tar längre tid än så att lära känna varandra. Barney utmanar henne därför att dejta en nördig kille som är besatt av Star trek. Han är skeptisk till att en tjej som Robin går på dejt med honom och tror att hon använder en påhittad ursäkt för att smita undan när hennes telefon ringer om att Lily ligger på sjukhus efter en svärdsduell.

Prövotiden sprider sig, enligt Barney, som berättar att han själv har blivit dumpad med hänvisning till regeln. Han ångrar att han inte namngav den efter sig själv. När Lily kommer ut från sjukhuset går gänget och äter kinamat i hennes gamla lägenhet.

Popkulturella referenser[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia