The Idolmaster

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

The Idolmaster (アイドルマスター, Aidorumasutā, även skrivet The Idolm@ster), är ett japanskt arkadspel från 2005. År 2007 släpptes spelet också för Xbox 360.

Spelet går ut på att spelaren är en ung producent (Producer-san) som arbetar på en produktionsstudio (765 Production Studio) med ansvar för tio unga popidoler och målet är att göra de unga idolerna till popstjärnor. År 2008 släpptes en uppföljare, The Idolmaster: Live For You! (アイドルマスター, Aidorumasutā Raibu fō Yū)

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Idoler[redigera | redigera wikitext]

 • Haruka Amami (天海春香, Amami Haruka) Ålder: 16. Haruka är all-around good tjejen i spelet och också huvudkaraktär. Hennes hobby är att sjunga och baka kakor. Haruka är väldigt klumpig och erkänner själv att hon ramlar minst en gång per dag, men lyckas ändå alltid hålla i sin positiva, nyfikna, glada attityd. De japanska fansen har gett henne en mycket mörkare personlighet som kallas Black Haruka.
 • Chihaya Kisaragi (如月千早, Kisaragi Chihaya) Ålder: 15 En cool och seriös tjej. Chihaya har den starkaste passionen för musik av alla tjejerna. Hon erkände själv att om hon inte skulle kunna sjunga, skulle hon inte ha anledning att leva. Hon tycker inte om titeln idol särskilt mycket och kallar sig istället för sångerska. På fritiden gillar hon att lyssna på klassisk musik och vara för sig själv, vilket ger henne en mogen aura. Men hon har egentligen mycket svårt att kommunicera med andra och hon är inte bra på tekniska saker. Trots att hon är 15 år har hon den minsta bysten av alla idoler, vilket många skämtar om.
 • Yukiho Hagiwara (萩原雪歩, Hagiwara Yukiho) Ålder: 16. Hon gråter väldigt lätt, Yukiho vill bli idol för att komma över sin rädsla och osäkerhet. Hon är rädd för alla slags hundar och springer så långt hon orkar i motsatt riktning om hon får syn på en. Hon har också problem med att träffa pojkar. När hon är deprimerad använder hon ofta frasen I'll go dig a hole and bury myself in it!! och springer sedan iväg, om hon verkligen gräver hål eller bara säger det är ett mysterium. Hon växte upp i ett strängt, traditionellt japanskt hushåll. Hennes val av dryck är därför oftast grönt te. En av hennes hobbyer är att skriva poesi, hon är dock för blyg för att dela sina dikter med någon.
 • Yayoi Takatsuki (高槻やよい, Takatsuki Yayoi) Ålder: 12. Yayoi är en glad och lekfull tjej som bryr sig mycket om sina vänner och familj. Yayois familj är fattig eftersom hennes pappa har svårt att hitta jobb. Det syns på Yayois enkla kläder som hon har haft väldigt länge. För att tjäna extra pengar brukar hon städa eller hjälpa till med andra saker runt 765 Productions-huset. Yayoi är äldst av 5 syskon och måste alltid hålla reda på dem, hon önskar dock att hon hade en äldre bror som kunde hålla reda på henne.
 • Ritsuko Akizuki (秋月律子, Akizuki Ritsuko) Ålder: 18. En mycket smart och mogen tjej som från början egentligen jobbade på hos 765 men för att det var så få idoler som blev scoutade' av 765, blev Ritsuko en idol själv. Hon har mycket koll på Producer-san' och säger alltid till om hon tycker att han gör något fel. Ritsuko har alltid sina glasögon och sitt hår uppsatt i två flätor, hon tar aldrig av sig sina glasögon eller ut sina flätor vad hon än gör. (Utom i spelet The Idolm@ter: Live for you! när hon har pyjamaskostymen) Ritsuko Akizuki kan vara en slags hyllning till Ritsuko Okazaki, som dog 2004.
 • Azusa Miura (三浦あずさ, Miura Azusa) Ålder: 20. Azusa är äldst av alla idoler i spelet, hon är otroligt snäll och väldigt drömmig, hon tar alltid hand om de andra som en äldre syster. P.g.a att hon flyter iväg i sina tankar tappar hon ofta bort sig när hon är ute och går. Azusa tycker om att läsa och spå människor, hon tror att hon en dag kommer hitta hennes speciella någon, En av anledningarna till att hon tackade ja till att bli en idol är att hon tror att hennes speciella person kanske hittar hennes först.
 • Makoto Kikuchi (菊地真, Kikuchi Makoto) Ålder: 16. Makoto är pretty-boy-idol tjejen av 765. Hon har flera kvinnliga fans än manliga, vilket stör henne. Hon tackade ja till 765 Pro för att hon hoppas att det ska hjälpa henne att bli mer kvinnlig. Hon är mycket populär i skolan och om hon får mer fan-mail av kvinnliga fans än manliga förstör det hennes dag helt. Under hennes tuffa och killiga utsida, är hon än mjuk och snäll tjej som verkligen vill bli mer kvinnlig. Hon försöker välja sina ord bra, men när hon blir arg pratar hon som en japansk high school-gangster.
 • Iori Minase (水瀬伊織, Minase Iori) Ålder: 14. Hon är dotter till en av 765 Pros arbetare, hon är mycket bortskämd och tvekar inte att visa det. Hon är mycket trevlig på möten och när hon uppträder men hon har dock en mycket snabb tunga när hon pratar med Producer eller någon av de andra tjejerna. Hon växte upp med två äldre bröder vilket gör att hon hatar att förlora och hon visar aldrig sina svagheter. Men hon har också en snällare och mjukare sida, vilket gör henne till en riktig Tsundere-tjej. Hon bär alltid runt på sin lilla gos-kanin, Usa-chan (från Usagi som betyder kanin på japanska.)
 • Ami and Mami Futami (双海亜美・真美, Futami Ami and Mami) Ålder: 11. Ett par lekfulla tvillingar som tillsammans blir en perfekt duett. Båda två gillar att härma och reta sina vänner, men Mami är lite mognare än Ami (trots att Ami är den äldre tvillingen.) Det enda sättet att se skillnad på dem är på deras frisyrer - Ami har sitt hår åt höger, Mami åt vänster - annars är de helt identiska. De använder det till sin fördel och de turas om att uppträda, men bara under Amis namn. De enda som vet om det är 765 Pros chefer.

Project Fairy / Studio 961

 • Miki Hoshii (星井美希, Hoshii Miki) Ålder: 15. Miki behöver inte jobba hårt för att nå sitt mål, hon klarar sig oftast mycket bra utan att försöka. Hon har bra betyg torts att hon inte försöker, hon var född vacker och hon får minst 20 kärleksbrev per dag av killarna i hennes skola. Miki är på ett sätt som en andra huvudkaraktär (bredvid Haruka) och hennes personlighet ändrar sig under spelets gång. Senare i spelet klipper hon sitt hår kort och slutar att färga det blont. Från början skulle Miki egentligen inte vara med i spelet (som man ser i promo-videon), det kan vara därför hon inte förekommer i spin-off animen Idolmaster: Xenoglossia. I PSP-Spelen är Miki inte nöjd med hur de behandlar henne så hon byter till 961 Pro och blir en del av Project Fairy. Miki pratar ofta om sig själv som tredje person.
 • Hibiki Ganaha (我那覇響, Ganaha Hibiki) Ålder: 15. Hibiki är en del av Project Fairy och är med i PSP spelen som en rival. Hibiki har långt svart hår uppsatt i en svart hästsvans, är oftast sedd i sportiga kläder och har stora ring-örhängen. Hibiki kommer från Okinawa och hon är en glad och energifull tjej som inte tänker på rivaliteten mellan henne och de andra idolerna, hon är alltid glad och trevlig. Hibiki har otroligt många djur (som hon ofta får springa och leta rätt på när de har sprungit bort.) Hon har bl a en mus, en kanin, en hamster, en katt, en hund och underligt nog, en krokodil.
 • Takane Shijou (四条貴音, Shijou Takane) Ålder: 17. Takane är också en del av Project Fairy och är också med i PSP spelen tillsammans med Hibiki, också som en rival. Takane har långt, vågigt, vitt hår som hon har ett lila hårband till. Hon är oftast sedd i eleganta kläder, och har en snobbig attityd, tack vare hennes rika familj. (Precis som Iori, vilket gör att det ofta är spänt mellan dem.) Takane har en stor passion för musik. Hon är en av de smartare typerna i spelet och kan prata flera olika språk.

Studio 876

Tre tjejer som endast förekommer i Nintendo DS-spelet: Idolm@ster DS, de kallas annars Dearly Stars.
 • Ai Hidaka (日高愛, Hidaka Ai) Ålder: 13. Även kallad Mini-Tank. Många ser henne som en yngre version av Haruka, hon är en tjej som aldrig förlorar viljan att kämpa eller glädjen att sjunga. Hennes mamma Mai Hidaka var en av japans största idoler men slutade när hon blev gravid med Ai, när hon var 16 år gammal.
 • Eri Mizutani (水谷絵理, Mizutani ELLIE) Ålder: 15. Brukade vara en hikikomori -tjej. Eri var känd på internet och fick kontakt med en producent som ville träffa henne ute, på riktigt så hon tog till sig modet och gick för att träffa honom, hon debuterade kort senare som riktig idol.
 • Ryo Akizuki (秋月涼, Akizuki Ryo) Ålder: 15. Ritsukos kusin, han är dock mycket lugnare och tystare än hon. Ryo är faktiskt en kille som klär sig som en tjej, han försöker passera som en loli-idol och försöker hålla det hemligt från de andra idolerna.

Personal vid studio 765

 • Producenten Spelets huvudkaraktär och karaktären man spelar. Han är en ung nybörjarproducent som har fått ansvaret att ta hand om några nya idoler. I spelet får man aldrig veta hans namn, det bestämmer spelaren. Hans personlighet beror också på spelaren, han kan vara trevlig och snäll eller väldigt pervers. I DramaCD-skivorna beskrivs han som något emellan.
 • Junichirou Takagi (高木順一朗, Takagi Junichirou) 765 Pros chef, han tar Producenten under sina vingar och hjälper honom. Han syns bara som en svart silhuett och syns sällan utanför 765s kontor.
 • Kotori Otonashi (音無小鳥, Otonashi Kotori) Kotori jobbar på 765 Pros kontor som hjälpreda. Hon är egentligen bara med på slutet av Idolm@ster spelet. Kotori är lite äldre än Azusa, (ca 21 år) trots att Kotori inte är en idol själv, älskar hon att sjunga. Hennes efternamn betyder ungefär, ljudlös.

Personal vid studio 961

 • Takao Kuroi(黒井崇男, Kuroi Takao)

Personal vid studio 876

 • Ishikawa (石川社長, Ishikawa)
 • Manami Okamoto (岡本まなみ, Okamoto Manami)