The Nanny Diaries (film)

Från Wikipedia
The Nanny Diaries
RegissörShari Springer Berman
Robert Pulcini
ProducentRichard N. Gladstein
ManusShari Springer Berman
Robert Pulcini
Baserad påRomanen The Nanny Diaries av Emma McLaughlin och Nicola Kraus
SkådespelareScarlett Johansson
Chris Evans
Laura Linney
Paul Giamatti
Nicholas Art
Donna Murphy
Alicia Keys
OriginalmusikMark Suozzo
FotografTerry Stacey
KlippningRobert Pulcini
DistributionThe Weinstein Company
Metro-Goldwyn-Mayer
FilmColony
Premiär
Speltid106 minuter
LandUSA
Språkengelska
Budget$ 20 000 000
Intäkter$ 44 638 886
IMDb SFDb Elonet

The Nanny Diaries är en amerikansk dramakomedifilm som hade biopremiär i USA den 24 augusti 2007[1], baserad på romanen med samma namn av Emma McLaughlin och Nicola Kraus. För manus och regi står Shari Springer Berman och Robert Pulcini, huvudrollerna spelas av Scarlett Johansson, Alicia Keys, Paul Giamatti och Laura Linney. Filmproducent är Richard N. Gladstein.

Handling[redigera | redigera wikitext]

21-åriga Annie Braddock (Scarlett Johansson) har just utexaminerats från Montclair State University. Hon har inte en aning om vad hon vill bli. En dag då hon sitter i parken ser hon en ung pojke i uniform som håller på att bli överkörd. Annie räddar honom och pojkens mor, Mrs. Alexandra X (Laura Linney), men då hon presenterar sig som "Annie", misstar Mrs. X hennes ord för "Nanny" och anställer henne för att passa Grayer. Annie ljuger för sin mor om att ta anställning på banken, medan hon i själva verket flyttar in hos familjen X för att bli barnflicka för Grayer, pojken hon räddade.

Hennes liv kompliceras då hon faller för "Harvard Hottie" (Chris Evans), som bor i byggnaden. Annie börjar märka att de struntar i Grayer, då Mr. X är otrogen mot Mrs. X.

Annie avskedas, hittar familjens barnflickkamera och spelar in sina åsikter om familjen X. Detta visas dock vid en träff hos fruar på East Side, vilka alla känner sympati med sina egna barnflickor.

Några månader senare stöter Harvard Hottie på Annie i en park och ger henne ett brev han fått från Mrs. X. Hon skriver att hon lämnade Mr. X, och att hon numera tillbringar med tid med Grayer. Detta leder till lyckligare slut för dem alla, då Annie och Harvard Hottie går iväg tillsammans.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

Den 1 september 2007 hade filmen ett medelsnittsbetyg på 46 av 100 på Metacritic baserat på 33 recensioner.[2] Hos Rotten Tomatoes gav 33% av kritikerna filmen positivt betyg, baserat på 126 recensioner.[3]

Filmen första veckan nådde plats #6 på US box office och spelade in $7,4 miljoner på 2 629 biografer. Den 23 november 2007 hade filmen spelat in $25 918 399 i USA och $9 451 716 utanför USA med en total internationell intäkt på $35 370 115 mot en budget på $20 million.[4]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]