The Pineapple Incident

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
"The Pineapple Incident"
Avsnitt av How I Met Your Mother
Avsnittsnummer Säsong 1
Avsnitt 10
Regissör Pamela Fryman
Manus Chris Miller
Originalvisning 28 november 2005
Gästskådespelare

Lyndsy Fonseca (Daughter), David Henrie (Son) och Danica McKellar (Trudy)

Kronologi
← Föregående Nästa →
"Belly Full of Turkey" "The Limo"

The Pineapple Incident är det tionde avsnittet av första säsongen av TV-serien How I Met Your Mother. Det hade premiär på CBS den 28 november 2005.

Sammandrag[redigera | redigera wikitext]

Barney, Marshall och Lily får Ted att dricka för mycket. Morgonen efter vaknar han upp utan minne. Han blir tvungen att få kvällen berättad för sig för att få reda på vem det är som ligger i hans säng och varför det står en ananas på nattduksbordet.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Barney, Marshall och Lily kritiserar Ted för att tänka för mycket på vad han ska göra, i stället för att gå på instinkt. De övertygar honom om att dricka fem shottar i rad.

Efteråt minns han inte vad som hände. Han vaknar i sin säng bredvid en tjej som han inte vet vem det är, en ananas på nattduksbordet och en stukad vrist. Han upptäcker också att hans jacka har brunnit. Marshall och Lily berättar att han sjöng till jukeboxen i baren medan han stod på ett bord och pratade i telefon med Robin. Han ramlade ner från bordet och stukade vristen. Sedan tog Marshall och Lily med honom hem.

Eftersom deras inte historia inte förklarar jackan, ananasen och tjejen i sängen ringer Ted Barney. Han svarar från badkaret i deras lägenhet. Barney berättar att han satte eld på Teds jacka när Ted tänkte ringa Robin igen. Efter att ha varit i baren en stund till såg han till att Ted kom i säng. Då upptäcker Ted att någon har skrivit ett telefonnummer på hans arm. Han ringer numret och hamnar hos bartendern Carl. Enligt Carl gick Ted till bartoaletten för att spy och att han ringde Robin ännu en gång. Vännerna blir nu övertygade om att det är Robin som ligger i sängen. Men när Ted går för att väcka henne ringer Robin.

Då vaknar tjejen i sängen. Hon heter Trudy och berättar att hon och Ted möttes i baren. Eftersom Robin är på väg för att prata om telefonsamtalen ber Ted henne att gömma sig i sovrummet. Trudy rymmer via brandstegen. De får aldrig reda på var ananasen kom ifrån, men vännerna äter i alla fall upp den tillsammans.

Popkulturella referenser[redigera | redigera wikitext]

  • Marshall säger "Bad Idea Jeans", vilket refererar till en påhittad reklamfilm för dålig idé-jeans som humorprogrammet Saturday Night Live gjorde på 1990-talet.
  • Ted kallar miljonären som Robin ska gå på dejt med för "Thurston Howell", vilket är namnet på miljonären i Gilligan's Island.
  • Sången som Ted sjunger tillsammans med jukeboxen är "Voices" av Cheap Trick.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia