Tom Ang

Från Wikipedia

Tom Ang, född 25 mars 1952, är en brittisk fotograf, författare och akademiker mest känd som specialist när det kommer till digital resefotografering då han har fotograferat mycket i centrala Asien. Ang har vunnit Thomas Cook Travel Book Award för bäst illustrerade resebok. Under åren 1991 till 2004 var Tom lektor i praktisk fotografering på Westminsters universitet i London, och han skapade då kursen för journalistisk fotografering. I över ett decennium har han rest runt i centrala Asien, mest i Uzbekistan och Kirgizistan men även i Kazakstan och Tadzjikistan. Han ledde ett utbildningsprojekt som hjälpte de lokala invånarna att utrusta en radiostudio för de radiostuderande vilken reformerade den journalistiska läroplanen för Kirgizistans rysk-slaviska universitet i Bisjkek, Kirgizistan.

Ang har skrivit 21 böcker om fotografering och filmande, bland annat Digital Photography Masterclass, Fundamentals of Photography, Tao of Photograpy och Digital Photographer's Handbook.

Han var presentatör för BBC:s programserie "A Digital Picture of Britain" som först sändes 2005 på BBC4. En andra serie, "Britain in Pictures" började sändas under 2007.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]