Under kupolen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
För amerikanska TV-serien Under the Dome, se Under the Dome (TV-serie).
Under kupolen
Författare Stephen King
Originaltitel Under the Dome
Originalspråk Engelska
Land USA
Genre Science Fiction
Utgivningsår 2009
Huvudpersoner Dale "Barbie" Barbara
James "Big Jim" Rennie
Julia Shumway
Eric "Rusty" Everett

Under kupolen (engelska Under the Dome) är en science fiction-roman från 2009 av Stephen King.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Före detta armesoldaten Dale "Barbie" Barbara befinner sig i samhället Chester's Mill i delstaten Maine för att driva in en spelskuld. På sin väg ut ur staden kör Barbie av vägen och befinner sig på en gård med punktering. Medan han letar efter ett reservhjul börjar marken skaka och en rad bisarra händelser följer- ett litet tvåsitsigt flygplan kolliderar med något mitt i tomma luften och regnar ner eld, vrak och kroppsdelar. En ko finner sig plötsligt skuren i två delar som av en osynlig kniv. Sakta men säkert börjar folket i Chester's Mill förstå vad som hänt - de har skurits av från omvärlden av något som liknar en gigantisk kupol. Ungdomarna i Chester's Mill börjar sedan märka att onaturliga och konstiga saker händer, att de har en sorts koppling till kupolen.

Kommunfullmäktigeledamot tillika bilförsäljare James "Big Jim" Rennie ser sin chans att får uppfylla sin dröm som envåldig härskare utan några som helst påföljder.

Säsonger[redigera | redigera wikitext]

Det finns 2 säsonger av serien. Varje säsong har 13 avsnitt som varar i ca 40 minuter. Serien ska nu också få en säsong 3.