Viola von Cramon-Taubadel

Från Wikipedia
Viola von Cramon-Taubadel

Viola von Cramon-Taubadel

Född 23 mars 1970 (54 år)
Halle, Nordrhein-Westfalen, Västtyskland
Nationalitet Tysk
Politiskt parti Allians 90/De gröna
Viola von Cramon

Viola von Cramon-Taubadel, född Gehring 23 mars 1970 i Halle i Nordrhein-Westfalen, är en tysk politiker som är medlem av Förbundsdagen för Allians 90/De gröna.

Cramon Taubadel studerade jordbruksekonomi vid Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität i Bonn från 1997 och tog en examen i jordbruksteknik. Dessutom har hon studerats i England, Ryssland, Estland, Istanbul och USA. 1991 var hon en av grundarna av Apollo Association.

I Sverige är hon mest känd för att hon i Förbundsdagen krävde att svenska myndigheter utreder mordförsöket på Obid Nazarov och dess eventuella politiska kopplingar.

Craumon-Taubadel är ledamot i Europaparlamentet sedan 2019. Hon är numera vice ordförande för delegationen till den parlamentariska samarbetskommittén EU–Ukraina. Dessutom är hon ledamot i utskottet för utrikesfrågor, delegationen till den parlamentariska stabiliserings- och associeringskommittén för EU–Serbien, delegationen till den parlamentariska samarbetskommittén EU-Ryssland samt delegationen till den parlamentariska församlingen Euronest och suppleant i budgetkontrollutskottet, utskottet för industrifrågor, forskning och energi, utskottet för kultur och utbildning, delegationen för förbindelserna med Japan och delegationen för förbindelserna med Folkrepubliken Kina.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]