Violetta (TV-serie)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Violetta
Logo violetta.png
Originaltitel Violetta
Genre Musik
Skapad av Sebastián Parrotta
Medverkande Martina Stoessel
Diego Ramos
Pablo Espinosa
Jorge Blanco
Mercedes Lambre
Diego Dominguez
Musik "En mi mundo" - Martina Stoessel
Antal avsnitt 240
Längd (per avsnitt) ca. 45-50 min
Antal säsonger 3
Land  Argentina
Språk Spanska
Svenska
Engelska
Produktion
Produktionsbolag Pol-ka Producciones
Producent Jorge Nisco
Martín Saban
Matías Risi (säsong 1)
Sändning
Originalkanal Disney Channel Latin America
Disney Channel Europe
Disney Channel Middle East
Disney Channel Africa
Originalvisning Argentina 14 maj 2012 -
Sverige 14 oktober 2013 -
Bildformat 1080i (HDTV)
Ljudformat Stereo
Status Pågår
Externa länkar
IMDb

Violetta är en barn- och ungdomsserie i såpoperaformat, utvecklad av Disney Channel Latin America och Disney Channel EMEA (Europa, Middle East & Africa) och produktionsbolaget Pol-ka. Serien hade premiär i Latinamerika och Italien den 14 maj 2012.[1][2] Serien hade premiär på Disney Channel i England i juli 2013 [3] och i Sverige på Disney Channel den 14 oktober 2013[4]. Enligt en intervju med Diego Ramos kommer den tredje säsong att börja spelas in april 2014 som blir den sista säsongen.

Tv-serien Violetta handlar om den musikaliska tonåringen med samma namn (spelad av den argentinska skådespelerskan Martina Stoessel) som återvänder till sin födelsestad Buenos Aires med sin pappa efter att ha bott i Europa i många år. Serien följer hennes framgångar och motgångar medan hon växer upp.[5]

Varje avsnitt innehåller originalmusik från olika musikgenrer.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Violetta återvänder tillsammans med sin pappa Germán till sin födelsestad Buenos Aires efter att ha bott i Europa i flera år. Violetta älskar musik, dans och sång. Germán vill inte att Violetta ska sjunga eftersom Violettas mamma Maria som var en berömd sångerska dog i en olycka under en turné när Violetta var fem år gammal, men med hjälp av Angie, hennes guvernant och moster, skriver Violetta in sig på musik- och dansskolan Studio 21. Där träffar hon sin första kärlek, får nya vänner, möter en rival och får utveckla sin talang innan slutshowen.[källa behövs]

Säsong 2[redigera | redigera wikitext]

Efter att Tomas åkt tillbaka till Spanien så bygger Violetta och Leon upp deras förhållande igen, men en oväntad person försöker skilja dem åt, Diego (Diego Dominguez). Leon har en ny hobby, motor cross. Där träffar han Lara, hans mekaniker som är djupt förälskad i honom fast det vet han inte. De här två nya karaktärerna kommer skilja på Violetta och Leon. Diego kommer att ha en nära vänskap med Marco, en ny karaktär som kommer att bli kär i Francesca. Det kommer att komma en ny karaktär, Dj, som har vunnit en YOUMIX tävling och får vara i studion i två veckor. Libi som också vinner en dans tävling som YOUMIX arrangerat får vara i studion ett tag. Dj blir kär i Camila och Libi blir kär i Andres. Leon och Violetta kommer att ha en ny låt tillsammans som Leon skriver. Det kommer massor av nya låtar. En av dem är On Beat som Pablo ger i uppgift att skriva i grupp efter studions byte av namn till On Beat Studio. Det kommer att hända otroligt många saker så var beredda på spänning. Det kommer att komma massor av nya karaktärer: Diego, Lara, Marco, DJ, Libi, Emma, Ana, Esmeralda (Germans kollega) en specialgäst som är Francescas kusin Martina, Bridgit Mendler som är specialgäst i ett avsnitt och några andra som inte har en sån stor roll. Antal avsnitt: 80 stycken på ca 50 minuter. Några karaktärer som inte finns kvar är Tomas, Napo, Braco och Luca (Francescas bror).

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

 • Violetta (Martina Stoessel) - En smart tjej, full av liv men överbeskyddad av sin pappa. Hon har en unik röst som hon ärvt från sin mamma, men hon vet det inte än.
 • León (Jorge Blanco) - Han är arrogant och ganska fåfäng. Trots det har León ett gott hjärta, men när han är med Ludmila förstärks hans dåliga sidor. Han kommer från en rik familj. Han är student på Studio 21.
 • Tomás (Pablo Espinosa) - Han är attraktiv, enkel, självsäker och lite frånvarande. Han spelar gitarr och sjunger. Han träffar Violetta i första avsnittet och blir intresserad av henne.
 • Camila (Candelaria Molfese) - Hon är rolig, utåtriktad och har starka värderingar. Hon skulle kunna gå hur långt som helst för att försvara sina vänner och sina åsikter.
 • Francesca (Lodovica Comello) - Hon är en smart och en trevlig tjej, som alltid vill ha som hon vill.
 • Maxi (Fucundo Gambe) - Han är en snäll, omtänksam och lojal person. Han är trevlig och vet hur man är en god vän också.
 • Naty (Alba Rico) - Hon är en charmig och söt tjej som är Ludmillas högra hand.
 • Ludmila (Mercedes Lambre) - Hon är cool och den glamorösa drottningen på Studio 21, vilket gör henne till en idealisk flickvän för León. Hon är en diva som är oärlig, manipulativ och arrogant.
 • Germán (Diego Ramos) - Violettas pappa. Han är en briljant ingenjör och äger ett byggföretag som gör internationella arbeten av hög kaliber. Han är strikt och krävande. Sedan hans fru dog är han överbeskyddande mot sin dotter.
 • Angie (Clara Alonso) - Hon är glad, rolig, karismatisk, älskar musik och konst. Angie är en fri själ, syster till Germáns tidigare fru och Violettas mamma, men Violetta vet inte om att Angie är hennes moster än.

Avsnitt[redigera | redigera wikitext]

Säsong Avsnitt Sändes i Argentina Sändes i Sverige
Premiär Finale Premiär Finale
1 80 14 maj 2012 (2012-05-14) 26 oktober 2012 (2012-10-26) 14 oktober 2013 (2013-10-14) 6 juni 2014 (2014-06-06)
2 80 29 april 2013 (2013-04-29) 11 oktober 2013 (2013-10-11) 13 oktober 2014 (2014-10) TBA
3 80 28 juli 2014 (2014-07-28) TBA TBA TBA

Referenser[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ "Violetta, la nueva serie de Disney Channel y Pol-Ka". Extrimista.com.ar (på spanska) 16 december 2011.
 2. ^ Farándula, "Disney anuncia elenco de serie internacional". El Siglo (på spanska. 31 januari 2012.
 3. ^ "Disney UK launches telenovela Violetta", Broadcast Now (på engelska) 18 juli 2013
 4. ^ "Snart premiär för Violetta", www.tidningenjulia.se. 10 oktober 2013
 5. ^ Notimex. "Presentan primer tema oficial de la nueva serie "Violetta"". La Crónica de hoy (på spanska) 5 april 2012.