Volvoverken i Kalmar

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
NEW CARS READY FOR SHIPMENT OUT OF DUNDALK MARINE TERMINAL, A MARYLAND PORT AUTHORITY FACILITY - NARA - 546813.jpg

Volvoverken i Kalmar invigdes 1974 och lades ned år 1994. Anläggningen tillkom med anledning av nedläggningen av Kalmar Verkstad, som vid början av 1970-talet ägdes av Statsföretag. Kalmar stad sålde markområdet för 1 krona. En helt ny monteringsfabrik för Volvos personvagnar byggdes och omkring tusen personer arbetade på denna för sin tid moderna anläggning.

Fabriken i Kalmar byggde inledningsvis Volvo 164 av 1975 års modell och därefter lyxmodellerna 264, 760 och 960, men kom även att bygga de mer standardbetonade 740 och 940.

Vid Volvoverken i Kalmar frångicks de traditionella löpande banden och istället rörde sig bilarna självständigt på batteridrivna vagnar, som styrdes av slingor i golvet. Fabriken var mycket ljus med stora fönsterytor, som dessvärre orsakade överhettning i lokalerna. De anställda delades upp i mindre grupper som hade möjlighet att påverka arbetsfördelning inom grupperna.

Volvoverken i Kalmar var den fabrik som låg bäst inom kvalitet och hälsa jämfört med Gent och Torslanda. Detta beroende på att man införde en mängd hjälpmedel för att underlätta arbetet, och undvika dålig ergonomi.[källa behövs] Fabriken stängdes 1994 då totalt 482 739 bilar hade tillverkats.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter