Warzone 2100

Från Wikipedia
Warzone 2100
Wazone 2100
Skärmdump från Warzone 2100.
Information
År1999
UtvecklarePumpkin Studios
UtgivareEidos Interactive
Genrerealtidsstrategi
science fiction-datorspel
postapokalyptiskt datorspel[1]
Antal spelareflerspelarspel[2]
enspelarspel[2]
FormatPlayStation, Windows, Macintosh, Linux m.fl.
MedieformatCd-rom, nedladdning
Arbetslag
RegissörJim Bambra[3]
ProducentEric W. Adams[3]
Grant Dean[3]
MusikMartin Severn
Distribution
Warzone 2100 Resurrection Project2004

Warzone 2100 är ett realtidsstrategispel, utvecklat av Pumpkin Studios och utgivet av Eidos Interactive för PlayStation och Windows 1999. Den 6 december 2004 släpptes källkoden och spelets data (undantaget spelets musik och filmsekvenser) under GNU General Public License och spelets utveckling fortsatte under projektet Warzone 2100 Resurrection Project. Den 10 juni 2008 uppdaterades licensen till att även tillåta fri distribution av spelets musik och filmsekvenser. Efter att spelet släpptes fritt har det även portats till Linux, Macintosh och andra plattformar.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I slutet av det första århundradet av 2000-talet uppstår ett fel på flera av NASDA:s kärnvapenbestyckade satelliter. De avlossar sina missiler mot Jorden och utrotar större delen av mänskligheten. Efter kriget hittar en grupp överlevande en övergiven militärförläggning och använder den materiel de hittar för att starta The Project. Spelaren tar kontrollen över en av tre styrkor The Project skickar ut för att leta upp teknologi från före kriget.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Pages in category "Post-apocalyptic video games"”, Category:Post-apocalyptic video games - Wikipedia (på engelska), läs online.[källa från Wikidata]
  2. ^ [a b] webbsida, läs online.[källa från Wikidata]
  3. ^ [a b c] Källangivelsen på Wikidata använder egenskaper (properties) som inte känns igen av Modul:Cite