WiiConnect24

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
WiiConnect24
Utvecklare Nintendo
Typ Internettjänst
Startad November 2006
Konsol Wii

WiiConnect24 är en unik onlinetjänst skapad av Nintendo. Tjänsten blev utannonserad på E3 2006 på Nintendos presskonferens den 9 maj. Tjänsten gör det möjligt för Nintendos stationära konsol Wii att alltid kunna vara uppkopplad till Internet. Nintendos nuvarande vd Satoru Iwata beskrev då Wii som "konsolen som aldrig sover".


På konferensen tog de som exempel spelet Animal Crossing (har ännu inte blivit utannonserat till Wii). Tänk dig att du ligger och sover för tillfället, men har satt din Wii i standby-läget. Då kan din kompis i alla fall besöka din by, lämna en present, skriva ett brev etc. till dig.

Detta är en av många möjligheter med WiiConnect24. Satoru Iwata nämnde även att de kan skicka demon till din Nintendo DS medan du gör någonting helt annat. Sedan när du slår på din Wii igen, kan du se att dess LED (indikationslampa) blinkar, detta betyder att Nintendo har skickat något till dig.

Och du behöver heller inte oroa dig om en dyr elräkning tackvare detta;
eftersom Wii drar endast lika mycket kraft som en liten glödlampa i standby-läget.

Kända problem[redigera | redigera wikitext]

Det har rapporterats om användare som fått sitt grafikchip skadat av överhettning när deras Wii stått igång för länge med WiiConnect24.

Det yttrar sig genom att olikfärgade pixlar syns på bilden när man spelar. Vissa speltitlar är känsligare än andra (till exempel Resident Evil 4).

För att få felet åtgärdat måste man kontakta Nintendo för en reparation.